Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimska služba na visini zadatka

Hrvatska i dalje pod snijegom, no prometnice su suhe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veći dio zemlje i dalje je pod snijegom, a zimske službe na cestama obavljaju dobar posao, jer kolnici su suhi i prohodni.

Snijega ima i do visine od jednog metra, a cesta potpuno suha. Zimske službe vrše tek blaže korekcije oko kolnika, dok vjerni mjeritelji temperature na Svetom Roku bilježe veći porast jutarnjih temperatura, iako su ranom zorom one još uvijek u minusu.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg!

Količina prometa uobičajena je, a snijeg i led, najavljuju iz Hrvatskih autocesta ni sljedećih dana ne smije preplašiti vozače. 'Cesta je prohodna i spremna za korisnike', rekao nam je Mate Šaban, voditelj pravca Sveti Rok. Zimsku idilu, nakon poplava, nestanaka struje i vode te potpune odsječenosti, napokon osjećaju i Ličani. Lopata i dalje radi, ali najgore je prošlo.

U Austriji se skija, u Lici čisti snijeg

'To je bio slučaj prije Božića. U dva dana, dva metra snijega je nestalo. Zemlja nije mogla progutati. Konobe su bile pune vode, a rječica se izlila kao Amazona', kaže Ivo Brkljačić iz Ličkog Cerja. Ivo je, zajedno sa suprugom Njemicom, obišao snježne dijelove Europe, no u Lici je, kaže supruga Gudrun, mirnije, ali ima više posla. Dodaje kako se u Austriji skija, no u Lici ne, tu se čisti snijeg.

I sve je čisto, unatoč debelom snježnom pokrivaču, a narod je pomeo ispred svojih vrata i cestarske službe su omogućile promet. Ceste su suhe, a suhe će, potvrdili su službujući na cestama, i ostati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene