Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crna statistika

Hrvatska 12. po riziku od bankrota u svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da je Grčka samo korak do bankrota dobro je poznata stvar, no i Hrvatska je jako blizu neslavnih top 10 država kojima prijeti bankrot. Na 12. je mjestu.

Rezultat je to istraživanja za treće tromjesječje analitičarske kuće CMA Vision. Hrvatska je 12. na ljestvici zemalja koje imaju visok rizik od bankrota i vjerojatnost da ćemo bankrotirati iznosi 29,7 posto.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka?

Ljestvica prvih pet glasi: Grčka sa 90,6 posto, Portugal sa 61,3 posto, Venezuela sa 58,7 posto, Argentina s 53,2 posto te Pakistan s 51,8 posto. Ispred Hrvatske na 11. mjestu nalazi se Vietnam sa 30,1 posto, a iza Hrvatske na 13. mjestu je Egipat s 28,5 posto.

Zemlje kojima prijeti najmanji rizik od bankrota su Norveška sa 4,4 posto, SAD sa 4,6 posto, Švedska sa 5,1 posto, Švicarska sa 6,2 posto te Finska sa 7,7 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene