Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U veleposlanstvu u Haagu

Hrvatica dobila otkaz jer je posjećivala 'antiameričke stranice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatica koja je radila u američkom veleposlanstvu u Haagu dobila je otkaz zbog 'antiameričkih stavova'.

Ona je u veleposlanstvu radila kao telefonistica, a njezin kolega s posla je otkrio i prijavio nadležnima da je posjećivala antiameričke stranice. Žena je mlađe dobi i ima hrvatsku i nizozemsku nacionalnost. Na recepciji u veleposlanstvu je počela raditi krajem kolovoza 2009.

Pročitajte i ovo Charles McGonigal plaćao mu i putovanja Bivši agent FBI-a ide u zatvor: Plaćao ga albanski obavještajac Ilustracija Najčešće protiv Afroamerikanaca FBI objavio zabrinjavajuću analizu: Svaki deseti zločin iz mržnje događa se u školi

Istraga stranica koje je posjećivala pokazala je da je bila redovita u raspravama i ostavljanju komentara na stranici teorija zavjere o terorističkim napadima na WTC 11. rujna, stoji u diplomatskim depešama koje je objavio WikiLeaks, a piše nizozemski nos.nl.

Na Facebooku je našla prijatelje s džihadističkim stajalištima, a proneđen je i jedan video s YouTubea koji veliča džihad i koji je opisala riječima 'jednostavno prekrasno'. U veljači 2010. je dobila otkaz, svi podaci su poslani Washingtonu, a od tada je motri FBI.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene