Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5 kilograma eksploziva

Hrvati u Nizozemskoj optuženi za terorizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnje da bi mogli počiniti teroristički napad, u nizozemskom je zatvoru od veljače pritvoren hrvatski bračni par.

Dejan Jezdić i njegova supruga Ana Leskovac su navodno u stanu imali pet kilograma eksploziva, kojeg je pronašla policija. Jezdićev odvjetnik Davor Cahun kaže da je njegov klijent uhićen jer nije imao radnu dozvolu. Hrvatska policija i Ministarstvo vanjskih poslova već dva tjedna od nizozemske policije pokušavaju doznati što se dogodilo s dvoje hrvatskih državljana. Nizozemske vlasti su potvrdile samo da su supružnici uhićeni i od polovice veljače pritvoreni, javlja Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna" Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve"

Navodno je s njima u Rotterdamu bilo i maloljetno dijete o kojem sada skrbi nizozemska socijalna služba. Priča o Jezdiću je postala aktualna krajem prošlog mjeseca kada se nije pojavio na ročištu na zagrebačkom Županijskom sudu. On je drugoosumnjičeni za prepad na dostavno kombi vozilo Pan Peka u svibnju 2005., koji je izvršilo više muškaraca.

'Uhićeni smo, ali prema nama se u pritvoru ponašaju korektno, ne brinite. Nisam ništa kriv. Ovdje me svašta ispituju… kao da ću izvršiti puč, ne znam o čem se radi', rekao je telefonom Jezdić, koji je u Rotterdam otišao raditi kao konobar ili kuhar u prijateljev restoran.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene