Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje u BiH

Hrvati se Srbima dive zbog ustrajnosti, sloge i marljivosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvati se Srbima dive zbog gostoljubivosti i ustrajnosti, sloge i marljivosti. Bošnjaci bi tu još dodali i njihov ponos i upornost. Hrvate pak krase odlike radišnosti, ponosa, ljubaznosti, snalažljivosti, složnosti i kulture, smatraju Srbi i Bošnjaci.

To su pokazali pozitivni aspekti istraživanja o stereotipima unutar Bosne i Hercegovine i njena tri konstitutivna naroda. Istraživanje je predstavljeno u Banjoj Luci na okruglom stolu 'Što mislimo jedni o drugima, a što o BiH – stereotipi i imidž među građanima BiH'.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Pripadnici svakog konstitutivnog naroda budućnost BiH vide na svoj način, ali svima im je zajedničko mišljenje da postojeća BiH nema budućnost. Kako bi se popravio odnos tri naroda, Hrvati i Srbi od Bošnjaka traže da ne zloupotrebljavaju državne i entitetske institucije, te da budu manje isključivi prema druga dva naroda, piše Sarajevo-x.com.

>> Srbi najveću odbojnost osjećaju prema Albancima i Hrvatima

Svrha istraživanja, koje je provela agencija Puls na čelu s Božom Skokom, profesorom na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti, bila je pronaći zajedničke točke za gradnju poboljšane međusobne suradnje i budućnosti BiH.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene