Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osam nagrada

HRVATI OSVOJILI SVIJET Od tračne rampe do seta kozmetike - Naše inovacije žele svi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski poznate kompanije pokazale su interes za hrvatske proizvode, koji bi svakako mogli postati svijetla točka u posrnulom domaćem gospodarstvu.

Hrvatska pamet još je jednom osvojila svijet! Naši inovatori su na najvećoj američkoj izložbi inovacija osvojili čak osam nagrada! 5 zlatnih medalja, nagradu za najbolji europski izložak i dvije posebne nagrade. Još jedno hrvatsko otkriće privuklo je najviše pozornosti na Amerčkoj izložbi inovacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brojna odličja Evo čime sve hrvatski INOVATORI osvajaju svijet! Slika nije dostupna 15 odličja Uspjesi hrvatskih inovatora u Maleziji

'Dobili smo nagradu za Best inovation of Europe, i Zlatnu medalju za rješenje Can eMotion', pohvalio se Tomislav Bronzin koji je s kolegicom Anitom Bušić osvojio zlatno priznanje za inovaciju.

'Mi u vrlo kratkom roku, u par sekundi svega, možemo napraviti izmjeru čitavog ljudskog tijela, a za takvo isto mjerenje ručno treba oko 30 minuta, 45 s analizom. Na bazi izmjere i analize tih podataka dobijemo zdravstveno stanje koje utvrđujemo', objasnio je Bronzin.

Došli, vidjeli, razvalili: Hrvatski inovatori pokupili 8 medalja!

Zlatnu medalju dobio je i set domaće prirodne kozmetike. 'Inovativan je zato što su u njemu svi proizvodi koje su vrlo potrebni kad netko ide na putovanje. Svaka nagrada je kruna vašeg rada i to znači da je to netko prepoznao i to stručni žiri', kazala je inovatorica Nika Brlečić.

Zlato i za tračnu rašpu - 'Pokazala se odlična za američko tržište, jer jako tamo koriste obradu drveta, to je alat koji se postavlja na tračne brusilice, umjesto brusnog papira', rekao je Damir Matijak.

Zahvaljujući zlatnoj inovaciji učenika Tehničke škole Ruđer Bošković električni automobili će se moći puniti bežično. Hrvatski inovatori ne skrivaju zadovoljstvo. 'Zadovoljni smo naravno, Hrvatska se u svijetu još jednom pokazala izvrsnom. Osam izložaka, osam vrijednih nagrada. Nadam se da ćemo sad u mjesecima koji dolaze uživati u plodovima tih poslovnih uspjeha', rekao je Neven Marković iz Hrvatskog saveza inovatora.

Svjetski poznate kompanije pokazale su interes za njihove proizvode, koji bi svakako mogli postati svijetla točka u posrnulom domaćem gospodarstvu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene