Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijena života

Hrvati godišnje pojedu 72 kile kruha i popiju 18 litara piva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prikupili smo nevjerojatne statističke podatke: prosječan Hrvat na godinu pojede 72 kilograma kruha i popije 18 litara piva.

Tročlana Hrvatska obitelj pola godišnjeg prihoda potroši samo na pokrivanje osnovnih životnih troškova. Prema matematici Državnog zavoda za statistiku najviše se troši na hranu i piće. Svako hrvatsko kućanstvo na godinu na hranu potroši 24 tisuće kuna.

Pročitajte i ovo Policija u Dublinu - 1 Drugi napadnuti se vraća Za obitelj mladića ubijenog u Dublinu pokrenuli humanitarnu akciju, odaziv je velik Slika nije dostupna Svinjetina zamijenila ribu Na hranu trošimo 1000 kuna manje

Prosječan Hrvat pojede 40 kilograma krumpira, što uz cijenu od četiri kune po kilogramu iznosi 160 kuna u godinu dana. 'To je navika. nema jelovnika bez krumpira', rekla nam je osječka domaćica Dragica Tubić. Prosječan Hrvat u godinu dana popije i 76 litara mlijeka, a to nas košta 460 kuna. Neki građani misle da piju i više mlijeka na godinu.

No, Hrvati vole i kruh. Godišnje ga pojedu 72 kilograma, uz još i 24 kilograma pekarskih proizvoda. Povrće iz vlastitog plastenika može ubirati osam od deset Hrvata, jer toliko ih živi u kući. Te prednosti otkrila je i Dubravka Erkapić, kojoj je povrće, kako kaže, uvijek nadohvat ruke. Na kraju valja istaknuti kako prosječnog Hrvata automobil, s druge strane, košta 11 tisuća kuna. Udobnost osobnog vozila, rijetko koji bi Hrvat zapravo zamijenio za javni prijevoz, bez obzira na cijenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene