Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od dodatnih zaduženja spašava božićnica

Hrvati će za blagdanski stol potrošiti između 500 i 1.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveća novčana transakcija koju će prosječni građanin obaviti ovih dana je opskrba namirnicama za blagdanski stol. Kupnja je već započela a kućni budžeti za tu namjenu kreću se između 500 i tisuću kuna.

Osječanka Ana Marković tek se sprema u kupovinu namirnica za blagdanski stol.

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac Blagadni pred vratim Božić je sve skuplji, cijena bakalara i do 59 eura po kili: "Pa neki se žale, ali svatko izabere ono što može" Okićeno dvorište - 2 Posebni Pogledajte najokićenije dvorište u Hrvatskoj: Imaju više od 25.000 lampica

'Nisam još bila u nabavci. To neće biti neka posebna nabavka. Rutinski sve. Neću ni 1.000 kuna potrošiti', kaže Ana koja se,  kako bi izbjegla neželjenu dodatnu potrošnju, odlučila strogo držati svoga popisa.

Vikend pred blagdane u trgovinama je velika gužva. Košare su pune, novčanici olakšani. Od dodatnih zaduženja mnoge će ove godine spasiti božićnica. U novcu ili bonovima - jednako je dobrodošla. Neovisno o krizi i platežnoj moći blagdanski stolovi u Hrvata neće biti prazni. No, od onog što je na stolu, važnija je obitelj koja će okupiti oko stola. Jer Božić je ipak obiteljski blagdan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene