Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje ćete provesti nadolazeće blagdane?

Hrvati najviše vole Božić u Dubrovniku i Beču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Provesti blagdane uz najbliže u toplini doma, uz svjetlo koje dopire s okićenog bora, miris bakalara i domaćih kolača ili se otisnuti na postolovinu u nepoznato?

Pitanje je to koje će si postaviti mnogi,a realizirati oni koji imaju novca, vremena i koji misle da je došlo vrijeme da sami stvaraju neke nove običaje.

Pročitajte i ovo Advent u New Yorku Advent Običaji se razlikuju diljem svijeta, ali atmosfera koju donosi najradosniji blagdan posvuda je ista Okićeno dvorište - 2 Posebni Pogledajte najokićenije dvorište u Hrvatskoj: Imaju više od 25.000 lampica

Gdje ćete provesti Božić?

  • Kod kuće s obitelji
  • S prijateljima izvan kuće
  • Otputovat ću izvan Hrvatske
  • U Dubrovniku
  • U Beču

Ukupno glasova:

U vrijeme recesije, nezaposlenosti i teške gospodarske krize za očekivati je bilo da se ispred turističkih agencija ne stvaraju redovi pustolova sa spremnim putovnicama, željnih novih doživljaja. Ipak, ni teška vremena neke nisu pokolebala da si barem za blagdane ne priušte novo iskustvo. Iz vodećih hrvatskih turističkih agencija kažu kako bilježe prodajne rezultate na razini prošlogodišnjih, a malom tendencijom poboljšanja.

Najradije bi posjetili europske destinacije

Najveći interes za božićne praznike vlada za europskim destinacijama, i većinom se radi o putovanjima u trajanju od šest do sedam dana, na koje se odlazi autobusom. 'Hrvati ove godine najviše traže autobusne ture za Milano, Bergamo, Veronu, Salzburg, Innsbruck, zemlje Beneluxa, Pariz-Disneyland i Atenu', rekao je Dnevnik.hr Kristijan Gržetić, glasnogovornik Adriatica.neta.

Što se tiče destinacija u Hrvatskoj, najveće zanimanje vlada za Dubrovnikom i Istrom. Da hrvatski turizam postaje sve popularniji među domaćim stanovništvom, svjedoči i podatak da turističke agencije primaju sve više upita za slavonske ravnice, zagorske brege, toplice i Plitvička jezera.

Gdje ćete čekati Novu Godinu?

  • Kod kuće s obitelji
  • Na gradskom trgu
  • Idem na organizirani doček s prijateljima
  • Izvan Hrvatske

Ukupno glasova:

Raskošni blagdanski duh Beča privukao je ove godine velik broj Hrvata, a zanima ih kako je provesti blagdane u Parizu, Pragu, Bratislavi i Budimpešti. 'Poseban naglasak zaslužuje program 'Božić u Rimu i putovanje zrakoplovom u London', rekla je Lucija Gluščević, glasnogovorica Generalturista. Dodala je kako se ove godine ističu aranžami i za Madrid.

Rasprodano krstarenje Nilom

Za toplije, dalje i egzotičnije krajeve slabiji je odaziv. Većina onih koji su spremni dublje posegnuti u džep odlučuju se za New York. Istambul se ove godine nametnuto kao hit destinacija, a mnoge zanima kako je blagdane provesti u Maroku ili u Jordanu. Oni koji snijeg i temperature ispod minusa žele zamijeniti suncem i pješčanim plažama, otisnut će se do Tajlanda, Dominikanske republike, Meksika ili do Australije.

Toplinu doma i božićni ugođaj neki su poželjeli zamijeniti nečim sasvim drugačijim pa su se odlučili za krstarenje. 'Rutu Nilom koja uključuje posjet Kairu uspjeli smo rasprodati, a sve je više onih koji se raspituju za Pustinjsku ružu s turom po Tunisu. Očito je da egzotika žali i pali', rekao je Dnevnik.hr Ivan Pukšar, glasnogovornik  turističke agencije Kompas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene