Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdao dozvolu za plovidbu

Hrvat optužen za nesreću na Ohridskom jezeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Bajić, hrvatski državljanin, jedan je od dvojice optuženih za utapljanje 15 Bugara na Ohridskom jezeru.

Za brodsku nesreću na Ohridskom jezeru u rujnu, kad se utopilo 15 bugarskih državljana, optuženi su kapetan broda Sotir Filevski i hrvatski državljanin Branko Bajić, koji je u ime osiguravateljskog društva izdao dozvolu za plovidbu potonulom brodu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O čemu su razgovarali? Kosor i Hrg: HDZ i HSS imaju prostora za suradnju Slika nije dostupna Priopćenje DORH-a Brza reakcija DORH-a nakon prozivke Jadranke Kosor: I novinari idu na ispitivanja!

Za brodsku nesreću na Ohridskom jezeru u rujnu 2009., kad se utopilo 15 bugarskih državljana, državno odvjetništvo u Ohridu u petak podnijelo je sudu optužnicu protiv kapetana broda Sotira Filevskog i hrvatskog državljanina Branka Bajića. On je u svibnju kao predstavnik osiguravateljske tvrtke Lloyd obavio tehnički pregled broda i izdao dozvolu za plovidbu. Obojica su optužena za teška djela u prometu, odnosno za potonuće broda 'Ilindena'.

Proširenje optužnice i na predstavnika Lloyda proizišlo je iz opsežna višemjesečnog vještačenja koje je obavilo međunarodno povjerenstvo sastavljeno od stručnjaka iz Makedonije, Hrvatske i Slovenije. Ne zna se kad će početi sudski postupak jer će trebati vremena da drugooptuženom Bajiću kao stranom državljaninu budu uručena optužnica, javlja Makedonski radio. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene