Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokirao odlaskom na ratište

Majci je rekao da radi u Njemačkoj: Hrvat nestao u Ukrajini, suborci mu odali počast

Prije otprilike dva tjedna u Ukrajini je nestao Tomislav Tkalac, 34-godišnjak iz Duge Rese za kojeg se pretpostavlja da se priključio ukrajinskoj vojsci.

Informaciju o njegovu nestanku u Ukrajini službeno je potvrdilo Ministarstvo vanjskih i unutarnjih poslova RH.

Kako piše Jutarnji list, svoje planove o odlasku na ukrajinsko ratište Tkalac je skrivao i od najuže obitelji. Majci je navodno rekao odlazi raditi u Njemačku, a isto su čuli i njegovi prijatelji. Jedan od njih za Jutarnji je kazao kako Tomislavova majka nije znala ništa o odlasku u Ukrajinu dok joj u kuću nije došla policija koja je uzela Tomislavovu četkicu za zube kako bi izuzela njegov DNK.

Ove je subote na stranici na Facebooku "Memorial – International Volunteers for Ukraine" objavljena fotografija Tomislava Tkalca uz riječi: "Molimo vas, pomozite da mu odamo počast kako ne bi bio zaboravljen. Naš voljeni hrvatski brat Tomislav Tkalac, koji je kao dragovoljac služio u Ukrajini, poginuo je na bojištu. Čast, slava i zahvalnost našem bratu".

Prijatelji Tomislava Tkalca za Jutarnji su također rekli da je bio ljubitelj oružja i da je izgledalo kao da se čitav život priprema za odlazak u rat. Ipak, šokirala ih je informacija da je odlučio otići na ukrajinsku bojišnicu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene