Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Srbija mora priznati da je izvršila agresiju'

Hruškar: Uvesti moratorij na optužnice iz Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih (NDH) Slavica Hruškar na konferenciji za novinare zatražila da prestane politički, medijski i pravosudni progon hrvatskih branitelja te da se uvede moratorij na sve optužnice koje dolaze iz Republike Srbije.

Hruškar je istaknula da Srbija javno mora priznati da je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, a od Ureda predsjednika Republike Hrvatske zatražila je da se o tom pitanju nedvosmisleno očituje.

Ocijenila je i da je 'podanička politika predsjednika Ive Josipovića' dovela do objavljivanja tih optužnica te da Josipović, kao što je i premijerka Jadranka Kosor učinila, tome kaže - dosta!

Napominjući kako se ulaskom Hrvatske u EU neće smanjivati prava hrvatskih branitelja, Hruškar je rekla da se to neće dogoditi i dok je na vlasti HDZ-ova vlada. No, smatra da će do toga doći ukoliko SDP dođe na vlast jer, kako je rekla, imaju njihove 'skrivene dijelove programa'.

Licemjernim smatraju izjave oporbe da njihova briga za branitelje biti posebno kvalitetna. 'Naravno da im mi to ne vjerujemo', rekla je. Hruškar je zatražila i 'dekomunizaciju hrvatskog javnog života', da se zakonski zabrane svi simboli komunističkog sustava te identificiraju i procesuiraju svi počinitelji masovnih zločina. (Hina)

Pročitajte i ovo Broj novih ovrha Mnogo nezadovoljnih Burne reakcije na moguće ukidanje moratorija na ovrhe: "Vlada će samo stvoriti još više sirotinje. To nisu krediti, to su režije!" Slika nije dostupna "Obveze se moraju ispunjavati" Plenković o produljenju moratorija za ovrhe građana: "Ne možemo živjeti u sustavu gdje se ne vraćaju krediti"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene