Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Voće i povrće

Hranom protiv gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovih dana svi su zabrinuti oko gripe. No, i stručnjaci i stariji kažu - pravilnim izborom hrane možemo ojačati imunološki sustav te na taj način sačuvati svoje zdravlje.

U dane povećanog rizika od infekcija, mnogi se uzdaju u narodne recepte za jačanje imuniteta. Rijetko su bolesni i zbog toga zahvaljuju zdravim navikama.

Pročitajte i ovo Ilustracija UDAR NA GRAĐANE Brašno, ulje, meso, sir... Pogledajte koliko su cijene hrane stvarno odletjele u nebo u samo godinu dana Ilustracija - 2 JEDAN OD KLJUČEVA ZDRAVLJA Trovanje hranom - kako ga spriječiti: Mislite da vas riža ne može ubiti? Promislite dvaput

>> Liječnici smiruju: Ne treba vam dupla doza cjepiva protiv gripe

'Izbjegavati piće, alkohol, cigarete. Bolje kupiti kilu mandarina ili jabuka', rekao je jedan građanin. A ima i onih koji za zdravlje poduzimaju i drastičnije mjere pa se kupaju u hladnom moru. Nutricionisti se slažu, pravilna prehrana u kombinaciji s tjelesnom aktivnošću vodi ka cilju. 'Treba težiti izabrati što više voća i povrća, znači crvene boje, zatim narančasto i tamno zeleno', rekla je nutricionistica Alma Letić.

'Izaći van u prirodu. Lagana šetnja doprinosi jačanju imunološkog sustava', dodala je Letić. Imunološki sustav jača i unosom začina poput đumbira i češnjaka kojeg je najbolje konzumirati svježeg. 'Ima antibakterijsko djelovanje i negativno utječe na razvoj više od 70 vrsta bakterija', savjetuje nutricionistica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene