Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božićna poruka

Hranić: Kršćane se javno proziva zbog njihovih stavova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. Đuro Hranić rekao je u božićnoj poruci kako je 'u Isusu vječna Božja riječ, a Bog u ranjivom tijelu čovjeka', te istaknuo da se kršćane javno proziva zbog njihovih stavova i demokratski promicanih vrijednosti.

'U kršćanskoj vjeri ne postoje prečaci, a u kršćanstvu nije na djelu ništa magično. Iskustvo kršćanske ljubavi bezuvjetno je prihvaćanje čovjeka i njegove egzistencije, i onda kada se na ljubav ne odgovara ljubavlju', poručio je nadbiskup Đuro Hranić na tradicionalnoj predbožićnoj konferenciji za novinare u Nadbiskupskom domu u Đakovu.

Pročitajte i ovo Blagdanske SMS čestitke (Foto: iStock / Getty Images Plus) Blagdanske poruke Nek se mobiteli zažare od ranog jutra: Ovo su najbolje čestitke za Božić! Slika nije dostupna Poruka nadbiskupa Hranića ''Bog ne napušta svoj narod''

Naglasio je kako biti kršćaninom ne znači biti zastupnikom neke teorije, nego, 'jer smo u Isusu susreli živoga Boga, znači biti potpuno predan njegovu pozivu na ljubav i život u istini'.

'Postali smo svjedoci javnosti u kojoj se kršćane javno proziva zbog njihovih stavova i demokratski promicanih vrijednosti', poručio je mons. Hranić.

Nadbiskup Hranić je prokomentirao i aktualna događanja u Crkvi I društvu.

Uz izbor novoga Svetog Oca, pape Franje, među najvažnije događaje u 2013. godini naveo je 'stasavanje katoličkog laikata'.

Kardinal Bozanić: Današnji nam svijet nameće strah od drugih

Bilo je to napose izraženo tijekom referenduma o braku, naglasio je nadbiskup Hranić.

O izboru novoga pape govorio je uz posjećanje na Franjinog prethodnika, papu Benedikta XVI.

Ocijenio je kako je papa Benedikt XVI. 'prebrzo zaboravljen, a njegov je ponitifikat pao u sjenu aktualnog pape Franje'.

Na novinarski upit o aktualnoj vlasti i 'njenim grijesima', nadbiskup Hranić ocijenio je da je 'karakterizira izostanak dijaloga', apostrofirajući ga kroz inicijative o referendumima o braku, ali i ćirilici u Vukovaru.

Pozvao je na mirno rješavanje problema hrvatskoga društva i smirivanje tenzija, umjesto podjela I napetosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene