Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni Slavonci

Hrana za rukometaše u Osijeku stiže iz Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj su vikend otvorene dvorane u kojima će se igrati utakmice svjetskog rukometnog prvenstva, pa se i pripreme polako privode kraju. Ipak vijest kako će hrana za svjetske rukometaše, novinare i brojne goste na utakmicama bit pripremana i dostavljana iz Zagreba, razljutila je mnoge. Među prvima su se pobunili Slavonci.

Naime, rukometni je savez organizaciju hrane ugovorio s jednom zagrebačkom tvrtkom za svih šest gradova domaćina. Domaćini su tako ostali bez prigode, ne samo za dobru zaradu, već i za prezentaciju tradicionalne, autohtone kuhinje. Osječki ugostitelji su se pobunili jer, kažu, mogu biti i kvalitetniji i jeftiniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Đakovo želi preuzeti izgradnju dvorane za rukometno prvenstvo Slika nije dostupna SP juniora u rukometu: Hrvatska pobijedila J.Koreju

Gradovi domaćini nisu imali pravo glasa. Ugovoreni obrok po osobi stajat će 350 kuna, što je gotovo trostruko skuplje od najskupljeg menija u Osijeku. Osim hrane, iz Zagreba će dolaziti i cijela logistika.

Ipak tradicionalne slavonske specijalitete sudionici i gosti svjetskog rukometnog prvenstva kulen, šunku ili čvarke, imat će prigodu kušati u brojnim restoranima. Na slobodne dane, bez rukometa, za sve su reprezentacije organizirani posjeti baranjskim vinskim podrumima i seoskim gospodarstvima. 

Gladni neće ostati ni brojni svjetski novinari, najviše ih je akreditirano iz Francuske i Mađarske, koji će imati prigodu usporediti kakvoću slavonskih vina sa onima iz svojih zemalja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene