Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hoto grupa počela s radovima na projektu "Cvjetni prolaz"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hoto grupa izvijestila je da je, u skladu s dobivenim dozvolama, danas počela s uklanjanjem dvorišnog dijela bivše "Tiskare" te radovima postavljanja koridora i organizacije gradilišta.

U priopćenju se ističe da je Hoto grupa "sve svoje dosadašnje projekte započela, provela i dovršila isključivo na temelju odgovarajućih dozvola", te će tako "postupati i u realizaciji Projekta "Cvjetni prolaz".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gundulićeva otvorena za promet Ukinuta blokada: Radovi u Varšavskoj odvijaju se nesmetano Slika nije dostupna Masovni prosvjedi u jesen 'Bez referenduma vlast će imati masovnu konfrontaciju s građanima'

Izrazili su uvjerenje da će "vladavina prava, zaštita zakonom stečene imovine i Ustavom zajamčena sloboda poduzetništva i u ovom slučaju prevladati u odnosu na revolucionarne metode i zakon ulice".

Napominje se da "zbog organiziranog provođenja medijske hajke protiv njega", Tomo Horvatinčić i nadalje ustraje u svojoj namjeri povlačenja iz realizacije projekta "Cvjetni prolaz", a "kada se za to ostvare sve planirane pretpostavke" izvijestit će javnost o svom konačnom povlačenju iz realizacije tog projekta.

Ističe se da su radovi počeli sukladno dozvoli zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, koja je postala konačna nakon što je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva 25. srpnja odbilo sve podnijete žalbe u tom postupku.

Prije desetak dana Inicijativa Pravo na grad i Zelena akcija izvijestili su da Hoto grupa namjerava 1. kolovoza započeti s rušenjem zgrade tiskare u dvorištu Preradovićevog trga 6. bez potrebnih lokacijskih i građevinskih dozvola, te da je "najava Tomislava Horvatinčića kako odustaje od projekta bila obično zavaravanje javnosti".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene