Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ima li kraja?

ETO I DEVETOG HOS-ovci za ministra branitelja kandidirali Damira Banića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Braniteljskim udrugama u petak se u predlaganju kandidata za novog ministra hrvatskih branitelja pridružila i Udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) Splitsko-dalmatinske županije, koja premijeru Tihomiru Oreškoviću predlaže da za ministra izabere ratnog veterana HOS-a Damira Banića.

"Predlažemo ga jer smatramo da udovoljava svim uvjetima kao istinski domoljub, invalid Domovinskog rata i educirani stručnjak na području ekonomskih znanosti", pišu HOS-ovci u dopisu premijeru Oreškoviću.

Pročitajte i ovo Tomo Medved Objavili svoju stranu priče Ministarstvo branitelja reagiralo na Vlahovićeve optužbe: "Pokušava se stvoriti nepostojeća afera" Slika nije dostupna Glogoški na tribini 'Ostalo je Ministarstvo u koje su nam postavili partizane, i četnike, i ustaše, i domobrane'

Napominju kako se Damir Banić u Domovinski rat uključio s 19 godina te u postrojbama HOS-a prošao sva ratišta.

Sudjelovao je, kažu u Udruzi dragovoljaca HOS-a, u obrani Dobrovnika i zadarskog zaleđa te u pripremama obrane Livna u BiH. Bio je, dodaju, i instruktor vojne izobrazbe u kampovima za obuku "Tugare" i "Žnjan" te zapovjednik voda na prvim linijama bojišnice. Tijekom rata ostao je bez noge, no to ga, tvrde HOS-ovci, nije spriječilo da se ponovno vrati na ratište.

Umirovljen je 1996. godine, nakon čega je upisao i završio Ekonomski fakultet, a danas, navode, daje veliki doprinos radu udruge na području projektnog menadžmenta i kao voditelj sportske sekcije.

U Udruzi dragovoljaca HOS-a najavljuju kako će Damira Banića u ponedjeljak javnosti predstaviti na konferenciji za medije.

HDZ-ovom kandidatu za ministra branitelja Milijanu Brkiću, zadnjem zapovjedniku obrane Vukovara Branku Borkoviću kojega su za ministra predložili njegovi vukovarski suborci, demografu Stjepanu Štercu kao kandidatu Udruge udovica iz Domovinskog rata, čelniku Udruge 100-postotnih vojnih invalida Đuri Glogoškom, ratnom liječniku Zlatku Tomašiću, kojega predlaže udruga Zavjet, Vladi Mariću kao kandidatu Udruge ratnih pripadnika ATJ Lučko 90, sinoć su se kao kandidati pridružili i ratni zapovjednik Specijalne policije Željko Sačić te Petar Bajan, kojega su za ministra branitelja nominirali pripadnici njegove ratne postrojbe u Udruzi veterana "Crne mambe".

Toj osmorici kandidata u petak se pridružio i HOS-ovac Damir Banić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene