Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O skidanju zastave i u Saboru

Horvat o incidentu u Krnjaku: Skidanje zastave je dovelo u pitanje suživot većine i manjine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skidanje zastave srpske nacionalne manjine sa zgrade općine u Krnjaku doveo je u pitanje suživot većinskog i manjinskog naroda na tom području, kazao je SDSS-ov saborski zastupnik Mile Horvat nakon stanke koju je u ime svog Kluba zatražio u Saboru povodom tog incidenta.

Zastavu su, kako je izvijestio načelnik te općine Rade Kosanović, skinuli pripadnici Hajdukove navijačke skupine Torcide na proutovanju kroz Krnjak.

"Zastava srpske nacionalne manjine u Općini Krnjak stoji od 2004. godine i dosad ona nikome nije smetala jer je tijekom proteklih desetak godina izgrađen korektan suživot između većinskog i manjinskog naroda“, kazao je Horvat.

Požalio se i na to što su mediji zastavu koja je skinuta nazvali srpskom te su ju čak i pogrešno prikazivali na snimku. "Ta zastava koja je gore visila je zastava srpske nacionalne manjine regulirana Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina i ona se umnogome razlikuje od zastave Republike Srbije", poručio je Horvat.

>>
SDSS osuđuje skidanje zastave u Krnjaku

Ako smo dosad tolerirali u predizbornim kampanjama govor netolerancije prema pojedinim etničkim skupinama zašto se onda čudimo ako netko u alkoholiziranom stanju ovako reagira, rekao je.

Očekuje reakciju Ministarstva unutarnjih poslova, kao i da pravosuđe napravi svoj posao, te osudu od Hrvatskog sabora.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko poručio je kako Hrvatska gradi društvo visokih demokratskih standarda, tolerancije, razumijevanja, uvažavanja i prava nacionalnih manjina. Neprihvatljiva je svaka diskriminacija, posebno diskriminacija naših građana s osnova ili s konotacijama nacionalnih ili međunacionalnih odnosa ili diskriminacije, rekao je leko. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo SDSS Parlamentarni izbori 2024 SDSS: ''Uzmite rozi listić i poručite da Hrvatska treba Srbe'' SDSS-ova predizborna kampanja Izbori su sve bliže VIDEO Dokaz da kampanja može biti i kreativna: "Ovo je jako zanimljivo..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene