Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukladno naputku ministra

Holy u ponedjeljak podnosi kaznenu prijavu zbog povrede privatnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy izjavila je da će zbog povrede zaštite privatnosti u ponedjeljak, 11. lipnja, podnijeti kaznenu prijavu, sukladno naputku ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

Holy je rekla da prijave Državnom odvjetništvu i MUP-u podnosi zbog sumnje na neovlašteno prisluškivanje i nadzor elektroničke pošte, čime joj je prekršeno pravo zaštite privatnosti, što je, istaknula je, temeljno ljudsko pravo zajamčeno Ustavom Republike Hrvatske.

Ministar Ostojić rekao je danas u Splitu da će policija, nakon što Holy podnese prijavu, istražiti okolnosti pod kojima je u javnost izašao njezin email predsjedniku Uprave HŽ Holdinga Reneu Valčiću.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

>> Ostojić savjetovao Holy: Ministrica je dobila konkretnu uputu

"Gospođa Holy je dobila uputu da, kao i svaki drugi građanin, mora podnijeti prijavu nadležnoj policijskoj upravi ili Državnom odvjetništvu nakon čega će se pristupiti provjeri", rekao je ministar Ostojić kojega su novinari na Split Prideu pitali hoće li policija istražiti slučaj "curenja" u javnost email poruke u kojoj se ministrica Holy po stranačkoj, SDP-ovskoj liniji zauzela za jednu djelatnicu HŽ-a, a zbog čega je morala dati ostavku.

Holy je napomenula da zbog upućenih joj prijetnji smrću MUP već postupa temeljem prijave Kabineta Ministarstva zaštite okoliša i prirode. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene