Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrica bez komentara

Holy prijete smrću: U tijeku sigurnosne provjere policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija provodi sigurnosnu procjenu zbog prijetnji smrću upućenih ministrici zaštite okoliša Mireli Holy.

Ministrica Mirela Holy je o prijetnjama koje su joj upućene progovorila prije više od mjesec dana. Tada je izrazila sumnje kako je uzrok tome novi Zakon o otpadu koji zadire u interesne lobije. No danas to više nije htjela komentirati.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, potpredsjednik Vlade (HDZ) tko to prijeti premijeru? Detalji prijetećeg pisma upućenog Plenkoviću: Potpisano je s "Hrvatski branitelji, ZDS", sve je komentirao Božinović Novac Bivši poslovni partneri Oteli ga, zatočili i prijetili: Zadranin im u strahu za život prepisao nekretninu

>> Holy: Hrvatska zaostaje za Europom na području zaštite okoliša

'Radi se sigurnosna procjena koju obavlja ministarstvo unutarnjih poslova. To nisu nove prijetnje, one su postojale prije nekoliko mjeseci. To nije ništa novo i stručne službe koje su za to zadužene rade svoj posao. Nakon toga će naravno odrediti određene mjere ukoliko će to bit potrebno', rekla je Marina Halužan, glasnogovornica ministarstva zaštite okoliša.

Prijetnje smrću ministrica Holy prvo je potvrdila na chatu Dnevnik.hr-a.

>> Holy: Istražuje se prijete li mi interesni lobiji ili nestabilni pojedinci

'Mi smo tako nešto i očekivali s obzirom da novim Zakonom o otpadu zadiremo u određene interesne sfere različitih lobija, tako da kažem, pa će procjena pokazati da li se radi o utemeljenim prijetnjama ili su to više, kako da kažem, nervozni, psihičko nestabilni pojedinci', rekla je Holy.

Rekla je kako pretpostavlja da će se situacija dodatno zakomplicirati kad budu izmjene pravilnika koji se tiču posebnih kategorija otpada jer tu postoje indicije da se događaju određene kriminalne radnje.

'Ministrica je prije nekoliko mjeseci i sama rekla da joj se prijeti i telefonski i dostavljaju se određene prijetnje poštom', rekla je Halužan. Mirela Holy najavila je reorganizaciju sustava otkupa PET ambalaže. Navodno su sadašnja pravila omogućila i procvat prekograničnog šverca ambalaže.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene