Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crobarometar

Sljedeća Vlada nemoguća bez Mirele Holy ili Saveza za Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
CROBAROMETAR koji provodi IPSOS PULS pokazuje da među vodećim strankama nema bitnih promjena. No DNEVNIK NOVE TV prvi put testira i nova stara lica na političkoj sceni.

 2014. počela je nizom slučajeva u kojima vladajući, odnosno SDP zabija autogolove.No CROBAROMETAR koji provodi IPSOS PULS, a objavljuje DNEVNIK NOVE TV pokazuje da među vodećim strankama nema bitnih promjena. No DNEVNIK NOVE TV prvi put testira i nova stara lica i pokrete na političkoj sceni.

NOVA I STARA LICA I POKRETI – DRŽE KLJUČEVE BANSKIH DVORA

Pročitajte i ovo Crobarometar 25.03.2024. - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV HDZ se oglasio o rezultatima Crobarometra: "Milanović se utopio u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva" Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug''

SDP je mjesec afera završio s 22,2 posto potpore, a HDZ s 20,7 posto. Istodobno su Laburisti i dalje treći s 8,9 posto potpore.

ORaH Mirele Holy prvi se put testira i nalazi se na 4,4 posto potpore birača. HNS i nakon izbacivanja Čačića nije ništa izgubio i nalazi se na 4 posto.

Nacionalni forum Nikice Gabrića testira se prvi put i ima 3,2 posto, a HSP Ruže Tomašić je na 3 posto. Bandićeva lista kada bi izašla na izbore imala bi 2,3 posto. HSS je na 2,2 posto, a IDS na 2,2 te HSU na 2,1 posto.

OSTALI TEŠKO U HRVATSKI SABOR SAMOSTALNO

Grubišićeva lista ima potporu od 1,9 posto birača, a BUZ je na 1,8 posto, HSP na 1,6 posto, dok je Hrvatska zora na 1,2 posto. SDSS je na 1,2 posto, a HSLS na 1 posto potpore birača. Hrast ima potporu 0,8 posto birača. Druge stranke uzimaju 0,8 posto birača, a neodlučnih je 10,3 posto.

NEODLUČNI BIRAČI - TU SU NOVE STRANKE I POKRETI NAŠLI SVOJE BIRAČE

Prvo istraživanje s novim starim licima i strankama te pokretima pokazuje da su oni među neodlučnim biračima ljevice i desnice našli svoje birače. Neodlučnih je sada 10,3 posto, a posljednja dva mjeseca dok se nisu provodila istraživanja imali su i 15 te 16 posto.

KUKURIKU KOALICIJA VODI - NO NOVE STRANKE ODLUČIVAT ĆE O NOVOJ VLADI

Da se danas održavaju izbori, Kukuriku koalicija osvojila bi 27,1 posto potpore birača, a HDZ-ova koalicija bi imala 25,4 posto birača.

No ključeve ili smjer kojim bi mogla krenuti zemlja mogle bi imati ostale stranke. Laburisti bi osvojili na nacionalnim izborima 9,7 posto, Savez za Hrvatsku 6,3 posto, ORaH bi imao 5,3 posto. Bandićeva lista bi osvojila 3,5 posto, a Nacionalni forum 2,8 posto. Grubišićeva lista imala bi 2,8 posto, HSLS 1,5 posto, a SDSS 0,9 posto. Ostale stranke imale bi 1,2 posto birača, a neodlučnih je još 13,5 posto birača.

SMJER HRVATSKE - TRADICIONALNO LOŠ

Već tradicionalno je smjer kojim ide Hrvatska loš. 72 posto građana misli da zemlja ide u lošem, a samo njih 22 posto da ide u dobrom smjeru. Ne zna njih 6 posto.

VLADINA POLITIKA - NEMA ODOBRAVANJE

Tradicionalno i većina građana ne odobrava Vladinu politiku ili njih 69 posto, a odobrava ih 26 posto. Ne zna njih 5 posto.

Kada se gledaju trendovi smjera Hrvatske i Vladinih politika, nema značajnih pomaka u odnosu na mjesece prije.

HOLY PRVI PUT TESTIRANA I ODMAH DRUGA NAJPOPULARNIJA

Predsjednik Josipović i dalje je najpopularniji sa 76 posto potpore, a odmah iza njega prvi put testirana Mirela Holy s potporom od 65 posto. Dragutin Lesar ima potporu od 58 posto birača, a Josip Leko 51 posto. Ivan Grubišić je posljednji na listi političara koji imaju više pozitivnih nego negativnih poena ili točno 50 posto birača o njemu misli pozitivno.

 

Vesna Pusić ima potporu od 43 posto, a Ruža Tomašić potporu od 36 posto. Zoran Milanović je u donjem dijelu tablice s potporom od 33 posto. Iza njega su Vladimir Šišljagić s 28 posto te Tomislav Karamarko s 21 posto potpore.

Među političarima nema značajnijih promjena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene