Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mirela Holy:

'Milanović govori laži i pokazuje žalosno nepoznavanje rada svoje Vlade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Holy se osvrnula na optužbe premijera Milanovića da se interpelacijama protiv istraživanja i eksploatacije ugljikovodila u Jadranu 'nedomoljubno' žele zaustaviti veliki međunarodni projekt.

Na optužbu premijera Zorana Milanovića da HDZ i ORaH interpelacijama protiv istraživanja i eksploatacije ugljikovodila u Jadranu 'nedomoljubno' žele zaustaviti veliki međunarodni projekt, čelnica ORaH-a Mirela Holy odgovorila je u petak protuoptužbom da Milanović 'govori neistine i laži' te da 'pokazuje žalosno nepoznavanje rada svoje Vlade'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

'Mislim da građani Hrvatske nemaju apsolutno ništa od toga je li premijer ljubitelj prirode i uživa li u prirodi. Vlada je dužna poštivati zakone Republike Hrvatske, a u realizaciji ovog projekta se doista silovala procedura i doista je prekršen cijeli niz zakona i međunarodnih direktiva', izjavila je Holy novinarima u Hrvatskom saboru.

Podsjetila je da je Vlada ustupila energetske podatke stranoj tvrtci Spectrum, koja ih je koristila na komercijalnoj bazi što se, kaže Holy, u normalnim i uređenim državama ne bi moglo dogoditi.

Milanović pozvao sve da plaćaju poreze: 'To su važne stvari. Ovo je vaša država'

Istaknula je i kako je od Vlade još u listopadu kao saborska zastupnica zatražila da joj da na uvid ugovor sa Spestrumom, no Vlada joj do danas nije odgovorila, iako na zastupnička pitanja mora odgovoriti u roku od mjesec dana.

Odbacila je Milanovićeve tvrdnje da su procedure po kojima se provodi projekt istraživanja Jadrana, propisane prije njegova mandata.

'Premijer pokazuje žalosno nepoznavanje rada svoje Vlade, jer je Zakon o ugljikovodicima donesen upravo za njegove Vlade. Govori neistine i laži, procedura je prekršena. Ovdje ne govorimo samo o zaštiti okoliša, govorimo o izuzetno velikim ekonomskim štetama i o tome da Vlada u stvari ne čuva demokraciju, jer demokracija znači poštovanje procedure', rekla je Holy.

Dodala je kako 'premijer očito nije pročitao ugovor koji je objavila Agencija za ugljikovodike'.

Predsjednica ORaH-a Holy također kaže kako bi potpisivanje takvog ugovora direktno naštetilo proračunu, ako bi građani kasnije na referendumu odlučili da ne žele eksploataciju plina i nafte u Jadranu, jer bi Vlada morala obeštetiti koncesionare. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene