Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk završio

HOLY ZA ULJANIK TESU 'Financijskom injekcijom omogućiti nastavak proizvodnje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Nema razvoja industrije u Hrvatskoj ako nećemo proizvoditi strojeve i time omogućiti proizvodnju," poručila je.

Saborska zastupnica i predsjednica ORaHa Mirela Holy rekla je u četvrtak u Puli kako bi država, kao vlasnik Tvornice električnih strojeva i uređaja (TESU), trebala financijskom injekcijom omogućiti nastavak proizvodnje strojeva jer interes naručitelja postoji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanjala modnu karijeru Biografija Mirele Holy: Iz Milanovićeve Vlade otišla zbog e-maila, nakon napuštanja SDP-a osnovala OraH Slika nije dostupna Za skromnije aute Holy protiv skupih limuzina za dužnosnike

"Situacija je teška, radnicima se ne isplaćuju plaće bez obzira na činjenicu što postoje nove narudžbe i interes za nastavkom proizvodnje strojeva u ovoj tvornici," kazala je Holy novinarima nakon razgovora s članovima Uprave i radnicima TESU-a, koji su tek prije nekoliko dana dobili plaću za veljaču.

Ta industrija je iznimno važna za Hrvatsku i država bi, s obzirom da je vlasnik TESU-a, trebala iskazati dobru volju da se taj problem u Puli konačno riješi, rekla je Holy. Rješenje vidi u financijskoj injekciji kako bi se uopće omogućio nastavak proizvodnje, a s obzirom da postoji interes naručitelja strojeva, ona smatra kako bi se ta situacija mogla u konačnici prebroditi.

Pula: Radnici Uljanik TESU prosvjedovali pred tvornicom

"To je vjerujem jedinstveni primjer u Hrvatskoj da su radnici i uprava na istoj strani. S obzirom da je to rijetkost u našoj državi, trebalo bi poslušati i njihove zahtjeve," rekla je Holy i dodala da ako bi rješenje problema bila privatizacija kroz Uljanik, koji je jedini iskazao interes za kupnja TESU-a, onda bi to trebalo svakako poduprijeti.

"Nema razvoja industrije u Hrvatskoj ako nećemo proizvoditi strojeve i time omogućiti proizvodnju," poručila je.

Radnici Uljanik Tvornice električnih strojeva i uređaja (TESU) štrajkali su od poliovice svibnja do početka srpnja, tražeći uspostavu mjesečne isplate plaća. Premda nije ispunjen taj, jedan od ključnih zahtjeva, štrajk je početkom srpnja završio, a Štrajkački odbor raspušten.

Jedan od njihovih zahtjeva bio je da Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) ponovno pokrene proces privatizacije TESU-a prema najavljenom kupcu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene