Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćno rješenje

HOK o osječkom kartelu: 'Agencija je narušila ugledf pekara i obrtnika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HOK izražava nezadovoljstvo radom Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, jer su u javnost pustili odluku o kazni pekarima, koja je još uvijek upravni spor.

Hrvatska obrtnička komora (HOK) izražava nezadovoljstvo objavom u javnosti nepravomoćnog rješenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, kojom je, kako se navodi 'Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja utvrdila da su Obrtnička komora Osječko-baranjske županije, Udruženje obrtnika Osijek i 17 obrtnika – pekara narušili tržišno natjecanje', jer su '16. veljače 2011. godine na sastanku Sekcije pekara Udruženja obrtnika Osijek sklopili zabranjeni sporazum jer su utvrdili orijentacijsku cijenu bijelog kruha u iznosu od 8,00 kuna'.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

Hrvatska obrtnička komora protivi se ovakvom načinu pritiska, jer je u tijeku upravni spor. Objava nepravomoćnog rješenja u javnosti, dovodi u zabludu građane potrošače. Iz HOK-a smatraju neprofesionalnim čin Agencije, kojim je kako tvrde nesaglediva šteta ugledu obrtnika, Udruženja obrtnika Osijek i Hrvatskoj obrtničkoj komori. 

>> Udružili se u kartel: Kažnjeni pekari koji su dizali cijenu kruha

Pekari iz Osijeka su na jednoj od sjednica u svojem Udruženju obrtnika raspravljali o visokim troškovima poslovanja te o opstanku u situaciji sve većih ulaznih troškova, zbog čega su pojedini razmišljali o podizanju cijena.

Ovakav način rasprave i rješavanja problema obrtnika ima uporište u Statutu Udruženja i Zakonu o obrtu te je riječ o redovnim sastancima Sekcija ili Cehova u komorskom sustavu, a organizacija sastanaka obrtnika jedna je od osnovnih zadaća udruženja obrtnika koji djeluju u sustavu Hrvatske obrtničke komore. Također, stav je HOK-a da se dijelovi zapisnika sa sastanka nikako ne mogu smatrati obvezujućim sporazumom sudionika sastanka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene