Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REAKCIJA NA PREDSJEDNIKA

Hodžić: ''Naviknuti smo na Milanovićeve proruske i prosrpske stavove oko genocida u Srebrenici''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Republike Hrvatske Armin Hodžić reagirao je na najnovije izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

''Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ponovno je krenuo u reviziju i negaciju genocida u Srebrenici vrijeđajući spomen na sve žrtve genocida u Srebrenici i uznemiravajući njihove obitelji'', upozorio je predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Republike Hrvatske Armin Hodžić.

''Nažalost, od Zorana Milanovića više to nije iznenađenje jer smo naviknuti na njegove proruske i prosrpske stavove vezano uz genocid u Srebrenici. Namjerno naglašavamo da danas jedino Rusija i Srbija negiraju genocid u Srebrenici, dok se sav civiliziran svijet, kojemu očigledno Milanović ne pripada, odnosi prema žrtvama genocida s poštovanjem. Dakako, efekt je ovo Milanovićevih “drugarskih” odnosa s Miloradom Dodikom i njegovih posjeta Laktašima'', istaknuo je Hodžić.

Podsjetio je i da je ''Milanović tijekom predsjedničke kampanje napadao Kolindu Grabar Kitarović zbog ''društva'' u kojem se kreće da bi se on nedugo nakon toga družio s Viktorom Orbanom i Dodikom''.

''Nezabilježeno je u povijesti hrvatske države da predsjednik države ili bilo koji visokopozicionirani dužnosnik negira genocid u Srebrenici te smo time ušli u novo razdoblje obilježeno Milanovićevim divljaštvom jer svatko tko je ikada bio u Srebrenici zna razmjere najtežeg zločina na tlu Europe nakon Drugog svjetskog rata''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna genocid u srebrenici Pantovčak tvrdi da Milanović nije izazvao diplomatski skandal: "To je laž..."
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubijeno više od 8000 ljudi Zbog Srebrenice: Nizozemski premijer ispričao se pripadnicima Plavih kaciga

''Zoran Milanović stao je rame uz rame s Aleksandrom Vučićem, Miloradom Dodikom, Ivicom Dačićem i nizom drugih negatora genocida. On je svoje društvo izabrao, a na građanima Republike Hrvatske je da idući put izaberu barem civiliziranog predsjednika jer stavovi aktualnog predsjednika ne pripadaju civiliziranom svijetu'', zaključio je Hodžić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene