Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi istinu

Hodak: Karamarko je morao znati što se sprema mojoj kćeri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Zvonimir Hodak je komentirao napise iz knjige Darka Trifunovića i Dževada Galijaševića 'Hrvatska kriminalna hobotnica' rekavši da se nitko u Hrvatskoj ne bi usudio napisati takvo što te da je u toj knjizi evidentno sve ono što je on cijelo vrijeme govorio.

'Sve ono što sam čitavo vrijeme govorio, u ovoj knjizi je evidentno. Ta konstrukcija o nekakvom tipu Šlogaru, kome sam ja prije 15, 16 godina obećao da ću ga zaposliti kad je izgubio posao pa sad on čeka 15, 16 godina i ubija moju kćer. Je li je on ubio ili ne, ni danas nisam siguran, iako postoje indicije da je zaista on to napravio. On je bivši službenik JNA, 11 godina je radio u vojsci, imao je pištolj, bio vičan oružju', kazao je Hodak u intervjuu za Pravdu u kojem se osvrnuo na napise iz knjige 'Hrvatska kriminalna hobotnica' autora Trifunovića i Galijaševića.

Hodak smatra da je Šlogarov motiv kretenski te da se, ukoliko je stvarno bio ljut na njega, trebao obračunati s njim ili s njegovom suprugom, a ne s njegovom kćeri koja mu ništa nije napravila. 'On je upotrijebljen da se na taj način pošalje jedna svirepa poruka i meni i mom klijentu Vladimiru Zagorcu da ne idemo preduboko, da na sudu ne pravimo nikakve egzibicije', objasnio je.

>> Šlogar je osuđen onako – 'od oka'

Dodao je i da smatra da je država, nakon ubojstva njegove kćeri, reagirala panično odmah smijenivši ministra policije i pravosuđa. No, za ministra je tada postavljen Tomislav Karamarko koji je bio dio službi i koji je trebao znati što se sprema njegovoj kćeri. ' I Sanader ga postavi da vodi istragu o čemu Karamarko, možda da ili ne, ali po meni, ima saznanja što se sprema', rekao je Hodak.

Isto tako, smatra da se cijela istraga vodila 'vrlo aljkavo i vrlo neprofesionalno' te da su uništeni dokazi u kući na Zrinjevcu. Istaknuo je i da je na sudu utvrđeno da je Šlogaru netko stavio pištolj u ruku. Hodak je u intervjuu rekao i da u Hrvatskoj postoji strah od objave činjenica poput ovih koje su navedene u knjizi, a da se iza tog straha naziru bivši predsjednik Stjepan Mesić,šef HDZ-a Tomislav Karamarko, bivši šef UDBE Josip Perković te policajac Faber.

Isto tako, rekao je kako ne namjerava odustati od istine te da će, nakon što sve dokažem u javnost izaći s informacijama koje se temelje na tome da je njegova kćer Ivana ubijena zbog toga što je branio Vladimira Zagorca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna došla i policija Odvjetnik Zvonimir Hodak skinut s leta iz Dubrovnika za Zagreb jer je imao oružje Slika nije dostupna Ubojstvo trudnice Poznati odvjetnik otkriva strategiju obrane ubojice: "Ima olakotnu okolnost"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene