Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na potezu je Plenković

"Svjestan je svih posljedica": Hasanbegović će zbog liste Brune Esih biti isključen iz HDZ-a?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon krize vlade premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dobio je i krizu u stranci. Zlatko Hasanbegović nalazi se na listi Brune Esih, nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba.

Član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović drugi je na kandidacijskoj listi za Skupštinu Grada Zagreba Brune Esih, nezavisne zastupnice izabrane u Sabor s liste HDZ-a. Ovakav potez mogao bi Hasanbegovića koštati izbacivanja iz stranke s obzirom da je već prilikom svoje načelne podrške Esih, kada je kazao da bi volio da je ona kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba a ne Drago Prgomet, Plenković otvoreno poručio da su "vrata otvorena onome tko misli podržati nekoga tko nije iz HDZ-a''.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Kako stoji u Statutu HDZ-a, iz stanke će biti isključeni oni koji se na izborima kandidiraju bez suglasnosti stranke. 

Iz HDZ-a jučer nisu službeno komentirali Hasanbegovićev prelazak u drugi tabor, no očekuje se da će Andrej Plenković već danas u Slavoniji gdje ima nekoliko događanja, između ostalog i Sinjsku alku u Vukovaru, komentirati Hasanbegovićev potez i naznačiti koja je sudbina "neposlušnog" HDZ-ovog zastupnika. Tajming u kojem se sve događa posebno je osjetljiv jer će premijeru biti potreban u Saboru svaki glas podrške kada nakon lokalnih izbora predloži nove ministre. Hasanbegović je već najavio da će njegova podrška većini ovisiti o tome tko ju bude činio.

Zlatko Hasanbegović za sada nije javno istupao u vezi svojeg poteza, najavio je da će o tome govoriti početkom sljedećeg tjedna.

Bruna Esih rekla je za Hinu pak da su stavljanje Zlatka Hasanbegovića na listu "držali u tajnosti" iako su znali da tajnost može trajati najviše jedan dan. Ona je poručila da će početkom idućeg tjedna biti održana konferencija za novinare i da će Hasanbegović tada imati priliku sam obrazložiti svoju odluku.

"Tako da ja sada ne bih ništa rekla vezano uz to", rekla je Esih te istaknula kako je Hasanbegović "donio odluku i potpuno je svjestan svih okolnosti što se tiče i njegovog članstva u HDZ-u i svih mogućih posljedica. Dakle, to je onaj nekakav sljedeći korak odnosno razgovor koji možemo očekivati nakon ove njegove kandidature na listi za Gradsku skupštinu", rekla je Esih.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene