Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas saslušanje u Sarajevu

Vraća li se danas Purda kući?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski branitelj Tihomir Purda danas će se pred sudom u Sarajevu izjasniti o zahtjevu za izručenjem Srbiji te iznijeti svoju obranu.

Pročitajte i ovo Sarajevo Alarmantno stanje Sarajevo je drugi najzagađeniji grad na svijetu: Zbog kvalitete zraka godišnje umre 3300 ljudi Požar trgovačkog centra u Sarajevu - 6 Vatrogasci na terenu VIDEO/FOTO Gori trgovački centar u Sarajevu: Vatra zahvatila i hotel, čule se eksplozije

Danas će se na sudu u Sarajevu prvi put javno čuti za što se Purdu točno tereti. Purda će se izjasniti o krivnji, ali i zahtjevu Srbije koja traži njegovo izručenje.

>> Tromblon: Izruče li Purdu, Kosor neće moći u Vukovar

>> Sedam branitelja pod istragom

Purda će u Sarajevo stići iz ekstradicijskog pritvora u Zenici, a njegovi odvjetnici se nadaju kako neće biti izručen. Purdini branitelji tvrde kako argumenti srpske optužnice jednostavno nisu vjerodostojni.

'Duboko sam uvjeren da pravosudni sustav BiH neće dopustiti da se na temelju ovakvih dokaza jedan čovjek izruči i procesuira za djelo ratnog zločina', izjavio je Josip Muselimović, odvjetnik Tihomira Purde.

Da Srbija ničim ne može temeljiti svoj zahtjev, smatra i Purdin zagrebački odvjetnik Krešimir Krsnik. Hrvatska je provela istragu i utvrdila da Purda nije kriv. Iznuđeni iskazi u logoru ne mogu biti glavni argumenti optužnice. 'Kada se postupa po međunarodnim tjeralicama, a pogotovo kad se radi o ratnom zločinu, navodno počinjenom na teritoriju republike Hrvatske, policija je trebala odmah obaviti obavijesni razgovor i bilo bi sve jasno', rekao je Krsnik.

Inače, na današnjem ročištu se neće donijeti konačna odluka o izručenju. Biti će obavljeno samo saslušanje strana u postupku, a sama odluka biti će donesena naknadno. Ne zna se točno kada jer nema određenog zakonskog roka u kojem mora biti donesena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene