Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Ostojić i sindikati

Hoće li se odgovoriti o prekidu štrajka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajk u bolnicama ušao je u 7 dan. Ministar zdravlja Rajko Ostojić pozvao je danas sindikate na nastavak socijalnog dijaloga.

Predstavnici Hrvatskog liječničkog sindikata i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara satsali su se s ministrom Ostojićem.

Pročitajte i ovo Liječnici spremaju štrajk - 1 Dnevnik Nove TV pita Podržavate li zahtjeve liječnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Vili Beroš Ministar je siguran Beroš se oglasio o štrajku liječnika: "Jesu li za specijalistu mala primanja od 3500 eura?"

Predstavnici sindikata Ivica Babić i Ankica Prašnjak  prije sastanka izjavili su kako se štrajk nastavlja sve dok se ne udovolji njihovim zahtjevima i dok ne prestanu pritisci na štrajkaše. Traže plaćanje prekovremenih sati prema zakonu, ali smatraju kako je svaki sastanak korak naprijed.

U raspravu o štrajku  uključila se i cehovska organizacija medicinskih struka (OEMS), u čije je ime Galibedin Galijašević od sindikalnih čelnika zatražio da zaštite liječnike u primarnoj zdravstvenoj zaštiti na isti način kao u drugim dijelovima sustava.

>>Ljutiti Babić: Pa jel' ovo Sjeverna Koreja?

Podsjetimo, liječnici i medicinsko osoblje traže potpisivanje novog kolektivnog ugovora.

U štrajku nisu primarna medicina ni hitna pomoć. U bolnicama normalno rade i 24 sata dežuraju hitni prijemi, odjeli za intenzivno liječenje, liječenja zloćudnih bolesti, dijalizu i transplantacije. Obavljaju se i sve neophodne operacije i dijagnostika. Također osigurana je redovita skrb za djecu i trudnice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene