Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Većinom glasova

Razriješen predsjednik Uprave Petrokemije Boris Mesarić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadzorni odbor kutinske Petrokemije večeras je, na prijedlog Hrvatskog fonda za privatizaciju, smijenio predsjednika Uprave Borisa Mesarića, priopćeno je iz Petrokemije.

'Nadzorni odbor kutinske Petrokemije večeras je održao sjednicu sa samo jednom točkom dnevnog reda: prijedlogom za razrješenje predsjednika Uprave društva Borisa Mesarića. Prijedlog je Nadzornom odboru uputio Hrvatski fond za privatizaciju, provodeći zaključak Vlade RH sa sjednice održane 22. travnja 2010. godine.

Pročitajte i ovo Petrokemija, ilustracija - 1 Dobre vijesti Petrokemija nakon 15 mjeseci ponovno radi: "Raduje nas ponovni početak proizvodnje" Sindikati u Petrokemiji - 9 Smanjenje plaća Prvi potez novih vlasnika Petrokemije gura radnike u prosvjed: "Tako ne bi radili da planiraju proizvodnju"

Nadzorni odbor Petrokemije većinom glasova prihvatio je donošenje odluke o opozivu Borisa Mesarića s mjesta predsjednika Uprave Petrokemije d.d.. Ostali članovi Uprave nastavljaju raditi poslove kako bi Društvo normalno funkcioniralo do dana izbora novog predsjednika Uprave. Željko Klaus, predsjednik Nadzornog odbora tvrtke, zadužen je da u što kraćem roku s većinskim vlasnikom izvrši konzultacije oko izbora novog predsjednika Uprave Petrokemije', kaže se u priopćenju koje je potpisao Voditelj Informiranja i odnosa s javnošću Tomislav Pelin.

Kutinska Petrokemija je jučer zaprimila dopis od Hrvatskog fonda za privatizaciju kojom se dostavlja na postupanje Zaključak Vlade RH o razrješenju predsjednika Uprave Petrokemije Borisa Mesarića.

Krunislav Olujić, odvjetnik i nekadašnji glavni državni odvjetnik, za Dnevnik.hr je rekao da je ova odluka Vlade obična politička odluka. 'Odluka Vlade nije zakonita jer se predsjednik Uprave držao slova zakona te stoga Vlada nema nikakvo zakonsko uporište da ga smijeni. Ostaje da se vidi hoće li Nadzorni odbor popustiti ovom političkom pritisku', rekao je Olujić. Odvjetnik Olujić je napomenuo da se Vlada ne može pozivati na reformu gospodarstva i borbu za spas države od bankrota jer program Vlade i sanacijski plan nisu dio zakona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene