Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Milanović: Smanjit ćemo si plaće, ne zato što imamo veliko i toplo srce...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donesena je odluka prema kojoj će se ministri ubuduće voziti u službenim vozilima srednje klase.

Na samom početku sjednice Vlade premijer Milanović osvrnuo s na neke aktulne teme, između ostalog i na poplave koje pustođe dio zemlje. 'To su problemi koji more i najbogatije države svijeta. Postoje granice u kojima se više prirodi ne možete suprostaviti koliko god ulagali, tu se postavlja pitanje gdje se isplati ulagati', rekao je premijer rekavši kako postoje lokacije gdje živi više ljudi i gdje živi manje ljudi, a čija se zaštita ne može postići nikakvim ulaganjima. Postavlja pitanje što učiniti u takvim situacijama.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku

Ponovno se dodatknuo i, kako ju je sam nazvao, sage o nabavi službenim automobilima. 'Neću dopustiti da nas se izjednači s onima koji su pustošili i pljačkali državu i vozili si aute doma. Mi živimo ovdje svi od plaća koje su više od prosjeka. I to ćemo smanjiti u rebalansu proračuna', rekao je premijer dodavši kako to ne rade jer imaju veliko i toplo srce nego zato što država više nema novca za neke stvari te da si treba postaviti prioritete.

Kazao je i kako se zbog toga u rebalansu neće dirati mirovine, ni njjihove iznose, ni indeksaciju iako i tamo postoji prostor za uštede.

'Članovi Vlade nisu u stanju zaraditi svoje plaće' 

Nacrt prijedloga zakona o državnim potporama predviđa ujedinjenje svih baza podataka o državnim potporama čime će se uspostaviti bolji nadzor sustava državnih potpora.

Izmjenama i dopunama Zakona o potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju osigurano je 287 milijuna kuna za provođenje mjera ruralnog razvoja koje će biti isplaćene 2015. godine.

Vlada je donijela i odluku da će se ministri ubuduće voziti u vozilima srednje klase, dok će se potpredsjednici Vlade voziti u automobilima gornje klase. 'Evo ga, to smo napravili, mogli smo i ranije. Ovime život i povijest ne završavaju, na vama je da živite normalan život, da se ponašate korektno, normalno i da se ne date stjerati u mišju rupu', dodao je premijer Milanović.

Vlada se usuglasila i oko davanja koncesije na 30 godina uvali luke Tisno u svrhu izgradnje luke nautičkog turizma. Radi se o investiciji u iznosu 77,3 milijuna kuna.

Vlada je donijela i odluku da će se 23. ožujka održati prijevremeni izbori u Đurđevcu, Kutjevu, Glini, Čavlima, Tuhlju i Zadvarju.

A kako je sjednica počela tako je i završila - pričom o nabavi službenih automobila. Premijer je osjetio potrebu da još jednom pojasni što se dogodilo. Postoji državni uredi i iznad njega državna Komisija za javnu nabavu, ona je arbitar i primjenjuje zakon koji je vrlo rigorozan. Dogodilo se da je Ured odabrao jeftinije automobile, no komisijaje tu odluku srušila i vratila nazad', rekao je premijer. Ovakvi problemi nastaju, rekao je Milanović, kada neki od ponuditelja, možda i onaj najjeftiniji zaboravi u ponudi priložiti neki dokument ili ga pogrešno interpretira zbog čega ispada iz natječaja.

'Ova Vlada s tim nema nikakve veze. Naši suradnici odlučuju samo u prvom stupnju, u drugom ide u u Komisiju koja politički ne odgovara Vladi', dodao je Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene