Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga oko nestanka Antonije Bilić

Dragan Paravinja danas će biti izručen Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa BiH Bariša Čolak potpisao je privremeno izručenje Dragana Paravinje Hrvatskoj.

Ministar Čolak potvrdio je za Dnevnik Nove TV da je potpisao suglasnost za privremeno izručenje Dragana Paravinje zbog okolnosti istrage oko nestanka Antonije Bilić. 

Prema neslužbenim informacijama Paravinja će već večeras po ubrzanoj proceduri biti izručen hrvatskim vlastima koje ga sumnjiče za ubojstvo Antonije Bilić.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Dobili potporu Rusije Sazvana hitna sjednica parlamenta Republike Srpske: "Ovo je šamar, moramo donijeti odluku o samo jednoj stvari" Julian Assange Odluka 20. svibnja Odgođeno izručenje Juliana Assangea SAD-u: "Tražimo ova jamstva"

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je da je njegovo ministarstvo dobilo službenu potvrdu bosansko-herecegovačkih vlasti da je odobreno privremeno izručenje Paravinje te da je sada na uredima interpola u Zagrebu i Sarajevu da dogovore način, vrijeme i mjesto izručenja. 'No o tome ne mogu ništa reći jer je taj podatak tajan', kazao je Borovec.

Glasnogovornica hrvatskog Ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić izvijestila je da je i njezino ministarstvo dobilo tu potvrdu. Upitana kada očekuje izručenje Paravinje, kazala je da bi to moglo biti vrlo brzo. No, to je stvar dogovora policija dviju država, kazala je Dovranić.Napomenula je da je za slučaj Paravinje nadležan Županijski sud u Šibeniku.

Paravinja je pred sudom u Sokocu nepravomoćno osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja, a njegovo izručenje zbog istog kaznenog djela traži i Srbija gdje je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 4,5 godina. Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske zasad o tome nemaju informacije.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene