Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A što je s brodom Jadran?

Crnogorski premijer objavio slike imovine otuđene Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata, uz znakovitu poruku

Crnogorski premijer objavio je popis ukradene imovine iz Zračne luke u Čilipima za vrijeme agresije na Dubrovnik i naglasio kako su to najsramotnije stranice crnogorske povijesti! O svemu je, kaže, obaciješteno tužiteljstvo, a hrvatska strana poručuje kako ovo može biti znak dobre volje ako zaista vrate ono što je otuđeno.

Hoće li Crna gora vratiti otuđenu imovinu, ukradenu iz Zračne Luke u Čilipima 1991. godine koju je pompozno na Fecebooku objavio crnogorski premijer Dritan Abazović.

"Mi smo evidentirali, obavijestili tužilaštvo, odgovornost je na rukovodstvu koje je zemlju vodilo 92. i 93. , bruku hoće da pokriju ali mi ne damo", poručio je Abazović.

Imovina je danas većinom neupotrebljiva i bezvrijedna, no Hrvatska već dugi niz godina potražuje i školski brod Jadran koji je trenutačno u službi crnogorske ratne mornarice. Upravo u četvrtak obilježilo se 90 godina od njegovog uplovljavanja u splitsku luku. Brod je 1990. poslan na remont u Tivat i od tada je ostao u crnogorskim rukama.

No Abazović koji bi vraćao opremu iz Zračne luke Dubrovnik u kolovozu je izjavio kako je brod Jadran crnogorski. Ostaje vidjeti je li sve ovo tek dio političke igre unutar Crne Gore i samo još jedan okršaj s politikom Mile Đukanovića ili je Crna Gora stvarno spremna vratiti ili nadoknaditi štetu za otuđenu imovinu.

Više o povratku izgubljenih stvari pogledajte u videoprilogu reporterke Dnevnika Nove TV Paule Klaić Saulačić na vrhu teksta.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene