Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novac za zapošljavanje

66 milijuna za mlade u Hrvatskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je, kao i ostale zemlje Unije u jednom danu dobila 30 posto više novca za zapošljavanje mladih. Riječ je o 19 milijuna eura koji su ponuđeni, a mogu se iskoristiti za dvadesetak mjera koje provodi Zavod za zapošljavanje.

Kako bi se smanjio broj mladih bez posla, Europska unija pokrenula je Garanciju za mlade. Hrvatska u razdoblju od 2014. do 2020. u tu svrhu ima na raspolaganju 66 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi" EU, mladi i obrazovanje - 3 10 godina članstva Što je Europska unija donijela mladima? Euri im i nisu baš sjeli, a muči ih i još jedan problem

Mladi koji iseljavaju iz Hrvatske - odnose i ono čemu nema zamjene!

Do sada je predujam za ovu godinu iznosio 661.000 eura. Novom odlukom Europske komisije sada je moguće povući do 19 milijuna eura. Odluka je to nove povjerenice za zapošljavanje kako bi se ubrzalo zapošljavanje u državama članicama koje imaju problema s financijama. 'Zbog toga mogućnost da unaprijed povuku 30 posto od ukupnog iznosa čini veliku razliku. To znači ubrzavanje kako bi 650 tisuća mladih ljudi što prije dobilo priliku za posao', rekla je Marianne Thyssen.

Osim novca iz garancije za mlade, jednak iznos Hrvatska dobiva i iz Europskoga socijalnog fonda. Prošle godine više od 33 tisuće mladih koristilo je mjere koje od tog novca financira HZZ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene