Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HNS za kampanju namjerava potrošiti osam milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proračun Hrvatske narodne stranke - Liberalnih demokrata u kampanji za parlamentarne izbore bit će osam milijuna kuna, rekao je danas glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak na konferenciji za novinare na kojoj je iznio pojedinosti o proračunu stranke za ovogodišnje izbore.

Ferenčak je kazao da je od te svote 6,5 milijuna osigurano zajmom Privredne banke, preko koje HNS financijski posluje, a razliku od 1,5 milijuna kuna planiraju prikupiti od članarina, donacija, prodaje stranačkog reklamnog materijala te izdavačke djelatnosti.

Pročitajte i ovo Zamjena do kraja godine - 1 zamjena na 2000 lokacija Euri su u novčaniku, ali što je s kunama koje još nismo zamijenili? Kod građana ih je još uvijek 4,66 milijardi Slika nije dostupna 100 milijuna kuna Vidite oštećenja na cesti? Javite što prije u Zagrebačke ceste

Zajam je dobiven po uobičajenim poslovno-bankovnim uvjetima, a kao temelj za osiguranje zajma poslužio je Zakon o financiranju političkih stranaka, nezavisnih lista i kandidata te Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, dodao je

Također, nastavio je, na osnovi Zakona o financiranju političkih stranka, nezavisnih lista i kandidata utvrđen je ukupan godišnji iznos za redovito financiranje rada političkih stranaka po kojem HNS-u pripada oko 3,5 milijuna kuna.

Naveo je i strukturu troškova kampanje HNS-a pa će se oko 6,5 milijuna kuna potrošiti za zakup medijskog prostora (plakatna mjesta, oglašivanje u tiskovnim i elektroničkim medijima), oko milijun za organizaciju stranačkih skupova te oko pola milijuna za sitnu promidžbenu galanteriju.

Dodao je da će se ostatak novca priskrbiti iz donacija te da će HNS javno objaviti tko su donatori.

Ferenčak je istaknuo da je još u tijeku prošle izborne kampanje jedino HNS objavio svoje troškove. 

Dodao je da su pregledom internetskih stranica drugih stranaka samo SDP i HNS iznijeli podatke o proračunu za iduće izbore, iako je to zakonska obveza političkih stranaka.

Objavu troškova kampanje HNS smatra nužnim standardom i dobrom političkom praksom te poziva sve političke stranke, nezavisne liste, nezavisne i zastupnike nacionalnih manjina da do dana raspisivanja izbora objave svoje proračune.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene