Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKTIVNI OD 1990.

VELIKA OBLJETNICA NARODNJAKA HNS slavi 26. godišnjicu osnutka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva predsjednica Hrvatske narodne stranke bila je legendarna Savka Dabčević Kučar, a osnovana je u nekadašnjem zagrebačkom Klubu samoupravljača.

Hrvatska narodna stranka danas slavi 26. obljetnicu osnutka te su tim povodom za podne sazvali presicu. Sudjelovat će predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić, zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Matija Posavec i potpredsjednica HNS-a Anka Mrak Taritaš.

Pročitajte i ovo HNS-ov kamp u Velikoj Gorici Anketa Dnevnika Nove TV Tko bi trebao platiti izgradnju stadiona u Hrvatskoj? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Josip Pavić, državni tajnik - 2 Za Dnevnik Nove TV Državni tajnik o ustaškoj zastavi: "Dovoljno je jasno tko je kriv i odgovoran"

HNS je osnovan 13. listopada 1990. godine u tadašnjem Klubu samoupravljača u Zagrebu, a prva predsjednica bila je legendarna Savka Dabčević Kučar. Među članovima stranke bili su i Miko Tripalo, Srećko Bijelić, Dragutin Haramija... sve poznata lica iz tadašnjeg političkog života.

Stranka sudjeluje u radu hrvatskog parlamenta od samih njegovih začetaka odnosno proglašenja neovisnosti Republike Hrvatske, a njeni su čelnici nerijetko bili ministri i potpredsjednici Vlade.

Na zadnjim parlamentarnim izborima HNS je izašao u sklopu Narodne koalicije te nije uspio osvojiti vlast.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene