458448
458448
458448
458448
458448

HNS: Pripremamo programe za bolji život u našim općinama i gradovima

  • , 26.11.2016., 14:30
  • Autor:
  • komentara

HNS je počeo i odradio prvi dio priprema za lokalne izbore. U skladu s odlukama Predsjedništva i Središnjeg odbora, do kraja rujna održani su sastanci s predstavnicima HNS-ovih regionalnih saveza, do polovice studenoga predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak sa suradnicima je obišao sve HNS-ove županijske organizacije, a održane su i pripremne edukacije članstva o izbornim kampanjama.

 
 
 
 
Ivan Vrdoljak (Photo: Patrik Macek/PIXSELL)
Ivan Vrdoljak (Photo: Patrik Macek/PIXSELL)

„U narednom razdoblju HNS će se baviti programima i planovima za jedinice lokalne samouprave. Fokus našeg djelovanja kao i do sada bit će na obrazovanju. To tražimo od svoje zemlje, pa onda i od svog članstva. Glavne odrednice buduće politike HNS-a temelje se na zalaganju za jaku, stabilnu građansku Hrvatsku, jake i stabilne srednje klase, Hrvatsku modernog i budućnosti okrenutog obrazovnog sustava i jakog gospodarstva“, istaknuo je predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak.

„Iz izbora u izbore potvrđuje se činjenica da su sredine koje odgovorno vode HNS-ovci najrazvijenije u Hrvatskoj, sredine u kojima se najkvalitetnije živi. S našim ljudima otvoreno razgovaramo, planiramo i pripremamo kandidate za načelnike i gradonačelnike, a vodstvo stranke jedinstveno im daje podršku u njihovim kampanjama. Želimo donijeti odgovornost i rezultat i mijenjati obrasce ponašanja u politici. Na današnjem seminaru cijepimo ljude protiv ekstremizma, populizma i ispraznog moraliziranja“, rekao je predsjednik HNS-a.

Istaknuo je značaj Političke akademije HNS-a koja već 12 godina predano educira članove stranke, djelujući kao jedina takva institucija među svim strankama u Hrvatskoj. „Putem Akademije naši članovi dobivaju nužna znanja za obavljanje važnih poslova poput vođenja grada, općine, županije i države. Primjenjujući ta znanja pokazuju ozbiljnost i odgovornost“, poručio je Vrdoljak. U sklopu priprema za lokalne izbore Politička akademija HNS-a organizirala je dvije edukacije o izbornim kampanjama, koje su okupile više od 500 članova stranke.

Potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš ustvrdila je da je HNS s pripremama za lokalne izbore krenuo na vrijeme. „Želimo razgovarati o kampanjama, idejama i programima, zato se okupljamo. Nema pravog recepta za uspjeh osim kvalitetnog programa, dobre stranačke infrastrukture i kvalitetnih kandidata. I naravno, osmjeh na licu, želja, volja i vizija da ovoj zemlji bude bolje“, poručila je Mrak Taritaš.

S ovako postavljenim temeljem i aktivnostima koje predstoje, HNS na lokalne izbore izlazi s jasno definiranom politikom liberalnog centra, osnažen dobrim rezultatima izvanrednih parlamentarnih izbora, utvrđenim znanjima i učvršćenom i stabilnom pozicijom stožerne građanske opcije. „Motiviramo članstvo za nadolazeće lokalne izbore, sudjelujemo u izradi programa koji će se moći implementirati u gradove, općine i županije. Atmosfera je dobra, stabilna i dogovoreno ćemo definirati na sjednici Središnjeg odbora u prosincu“, poručio je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Međimurske županije Matija Posavec.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se