Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak istaknutog člana

HNS: Predsjedništvo za predsjednika predlaže Ivana Vrdoljaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo HNS-a donijelo je odluku da se Središnjem odboru za predsjednika HNS-a predloži Ivan Vrdoljak.

Predsjedništvo HNS-a na sjednici u četvrtak donijelo je odluku da se Središnjem odboru za predsjednika HNS-a predloži Ivan Vrdoljak, a za zamjenika Predrag Štromar, trenutno vršitelj dužnosti predsjednika stranke i potpredsjednik Vlade, objavio je nakon sjednice član Predsjedništva i potpredsjednik HNS-a Srđan Gjurković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna objasnio što je izbor Vrdoljak se žestoko obrušio na Škoru: ''Što je sljedeće? Šetnja Osijekom na tragu Glavaševih crnih košulja?'' Ivan Vrdoljak gospodarstvo ne može čekati Vrdoljak: HNS izlazi samostalno na izbore koji su potrebni čim prije

Podsjetio je kako je Ivan Vrdoljak prije nekoliko mjeseci podnio ostavku na sve funkcije koje je dotad obavljao, na mjesto potpredsjednika Sabora i saborskog zastupnika te predsjednika HNS-a.

"Mi smo danas raspravljajući o tome zaključili da nakon protoka vremena, prihvaćajući tadašnju njegovu ostavku, ali i na današnje vrijeme i aktualnosti, smatramo da treba nastaviti ono što je započeo u stabilizaciji stranke i hrvatske vlade i države, i zato smo donijeli odluku da predložimo Središnjem odboru da se kandidira Ivan Vrdoljak", rekao je Gjurković.

Dodao je kako Vrdoljak neće ulaziti u izvršnu vlast, već će mu osnovna zadaća biti baviti se politikom i strankom.

"Nije uobičajeno u hrvatskoj praksi da predsjednici stranke ne budu u izvršnoj vlasti ili u Saboru, međutim smatramo da Predrag Štromar dobro radi svoj posao kao potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, i da će kao zamjenik predsjednika biti spona s Vladom i izvršnom vlašću", kazao je Gjurković.

Rekao je kako Predsjedništvo HNS-u predlaže da se do sjednice Središnjeg odbora 11. studenoga otvori kandidacijski postupak u stranci koji će trajati 48 sati prije sabora stranke, koji je predviđen za 17. prosinca.

Predsjedništvo ima pravo predložiti svoje kandidate, ali će se za funkcije u stranci moći kandidirati svi koji to žele, a članovi stranke tajnim će glasovanjem izabrati onoga koga smatraju najadekvatnijim za određenu funkciju, izjavio je Gjurković novinarima uoči početka proslave 27. obljetnice HNS-a u središtu Zagreba.

On je zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak čestitao svima HNS-ovcima 27. rođendan stranke, dok je rođendansku tortu razrezao zajedno s Ivanom Vrdoljakom.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene