Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predstavio planove

"Više ne mogu gledati ovo nečinjenje'': HNS-ov Željko Uhlir kreće u utrku za gradonačelnika Zagreba

Željko Uhlir
Željko Uhlir Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik zagrebačkog HNS-a i državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir objavio je u srijedu kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika. Istaknuo je da ga je na to potaknula situacija u Zagrebu, u kojem se ni nakon 11 mjeseci od potresa ništa nije obnovilo.

Kao čovjeka koji je izravno sudjelovao u velikim projektima obnove, situacija u Zagrebu, u kojem se niti nakon 11 mjeseci od potresa ništa nije dogodilo, potaknula ga je da i on krene u utrku za gradonačelnika, priopćio je zagrebački HNS.

Pročitajte i ovo Općina Jarmina - 1 Nakon listića viška Ponovljen drugi krug izbora: Jarmina dobila novog načelnika, nezavisnog Gorana Ilekovića Slika nije dostupna osjeća se moralnim pobjednikom Ferić se ne miri s porazom, najavio žalbu Ustavnom sudu: ''Pokazalo je da su izbori za župana u Istri kontaminirani''

"Više ne mogu gledati ovo nečinjenje. Dok sam vodio obnovu nakon poplave na području Županjske Posavine, obnovili smo sve za 13 mjeseci. Izgradili smo i obnovili 2000 kuća i 40 zgrada javne namjene. U Zagrebu se u gotovo istom razdoblju nije dogodilo ništa“, istaknuo je Željko Uhlir.

Rođeni je Zagrepčanin, koji za sebe kaže da su mu radne navike, ljubav prema umjetnosti i kulturi, tolerancija i uvažavanje različitosti, odlike obiteljskog nasljeđa. "Iako smo generacijama u Zagrebu, nisam isključiv i radujem se što je Zagreb, kao prava metropola, postao multikulturalni grad", kaže.

Kao svoju viziju razvoja Zagreba vidi projekt "Green city - zeleni i pametni grad", što je koncept koji razvijaju mnogi europski gradovi. U Milanu, primjerice, stvaraju dvadesetak novih gradskih parkova, ozelenjuju krovove i brojne javne površine. Ozelenjivanjem se pročišćava smog, smanjuje pritisak na javnu odvodnju, smanjuju se toplinski otoci ljeti i bitno se unaprjeđuje kvaliteta života, ističe Uhlir.

Planira riješiti i goruće probleme Zagreba - promet, stanovanje, infrastrukturu te pokrenuti megaprojekt "Zagreb pored Save" s četiri nova prijelaza i brojnim površinama za sport i rekreaciju. Planira smanjiti i gradske namete poduzetnicima i građanima, kaže se u priopćenju.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene