Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politička sapunica

HNS okrenuo leđa SDP-u te podržao IDS i njihova kandidata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politička sapunica u borbi za Istru dobila je novi zaplet. HNS je okrenuo leđa SDP-u i odlučio podržati IDS i njihova kandidata za župana Valtera Flegu. No, SDP-ov kandidat Damir Kajin, uvjeren je kako još ništa nije gotovo.

Istarski HNS odabrao je stranu, između SDP-a i IDS-a, odabrali su IDS. 'Nije bilo uopće dileme da trebamo poduprijeti Valtera Flegu i da je to najbolje kadrovsko rješenje koje u ovom momentu imamo u Istri za istarskog župana', rekao je Veljko Ivančić, predsjednik županijske organizacije HNS-a Istre.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak vladajućih Milanović: Kukuriku koalicija ide zajedno na europske izbore Slika nije dostupna Poštuju odluke stranaka SDP, IDS i HSU: Slučaj Čačić neće utjecati na budućnost koalicije

Sveistarska Kajinova koalicija, tvrdi Jakovčić, raspala se i prije nego što je nastala. Podrška HNS-a za njega je očekivana. 'Ne radi se o nikakvom trijumfu radi se o odgovornom, ozbiljnom upravljanju Istrom i vjerujem da je ovim potezom HNS pokazao, na neki način, i činjenicu da je gospodin Milanović napravio totalnu grešku kad je podržao gospodina Kajina', rekao je Jakovčić.

No, Damir Kajin, SDP-ov kandidat za župana, uvjeren je kako još ništa nije gotovo. HNS će u konačnici podržati Damira Kajina. Taj trgovački dio HNS-a može podržati Ivana Nina Jakovčića. Čitava njegova politika je virtualna, on zna da ga građani neće i da to što na lancu drži spavače u nekim strankama, to ništa ne znači', rekao je.

>> Kajin: Priželjkivao sam da me HNS ne podupre

No, je li ovo HNS-ova konačna odluka? 'Oni su odlučili na županijskoj razini i tu nitko nije na neprijateljskoj poziciji, dva različita projekta i kako su se odlučili tako će podržat', rekla je potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić.

To što nemaju podršku HNS-a, SDP-u nije problem. 'Neće u svim jedinicama lokalne samouprave svi partneri iz kukuriku koalicije ići zajedno, pa tako neće ni u Istri i ne vidim to kao neki pretjerani problem. SDP je podržao Damira Kajina jer smatramo da je najbolji kandidat, a drugi imaju pravo kandidrati svoje kandidate', rekao je podpredsjednik SDP-a Gordan Maras.

IDS-ov ministar uvjerava kako je u Banskim dvorima sve je u redu. 'Pa vidite da sam još tu i da normalno funkcioniram. Ja se nadam da je to samo predizborna nervoza i da će nakon izbora sve biti kao prije', rekao je ministar turizma Veljko Ostojić.

HNS i IDS sutra će potpisati koalicijski sporazum, a tko je bolji izbor za Istru, odlučit će građani.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene