Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HNS o izborima

Vrdoljak: Tablu 'Trg maršala Tita' ne treba mijenjati tablom s natpisom 'Za dom spremni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo HNS-a analiziralo je rezultate prvog kruga lokalnih izbora. Predsjednik stranke Ivan Vrdoljak pozvao je građane da izađu na drugi krug izbora kojeg je nazvao "referendumom protiv Bandića".

Hrvatska narodna stranka održala je redovnu sjednicu Predsjedništva na kojoj su analizirati rezultati prvog kruga lokalnih izbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dogovor HNS-a s Plenkovićem? Vrdoljak se "poklopio" zbog objave, spustila mu i Mrak Taritaš, a SDP oštro priprijetio Slika nije dostupna Lokalni izbori Vrdoljak: Cilj je omogućiti životne uvjete kao u sredinama koje vodi HNS

Nakon sastanka novinarima se obratio predsjednik stranke Ivan Vrdoljak.

Kazao je kako 520 vijećnika i 48 dužnosnika u izvršnoj vlasti (župana, načelnika i gradonačelnika) izabrano  u prvom krugu lokalnih izbora, a HNS-ovcima diljem Hrvatske predstoji borba za još 62 izvršne dužnosti u drugom krugu.

"HNS je na ovim izborima postigao potpuno isti rezultat kako i na parlamentarnim izborima. Imamo uspjeh između 6 i 8 posto u biračkom tijelu. U drugom krugu pozivamo sve građane Zagreba da izađu na referendum protiv Bandića i jasno kažu da nisu zadovoljni Bandićem. Pozivamo ih da kažu da tablu Trg maršala Tita ne treba mijenjati tablom Za dom spremni.

Bandić je očito već krenuo u kalkulacije pa bi Hasanbegović ili Esih mogli biti na čelu skupštine grada Zagreba", kazao je Vrdoljak.

Kazao je kako ne vjeruje da će se nakon izbora izglasati novi ministri u Vladi premijera Plenkovića.

"Očekujem vanredne parlamentarne izbore", kazao je Vrdoljak.

Ponovio je da HNS neće ići ni u kakva preslagivanja, niti dati podršku manjinskoj Vladi, kako sad, tako ni nakon lokalnih izbora. Govoreći o suradnji sa SDP-om, istaknuo je da ne postoji sukob.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene