Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2017

HNS i SDP dogovaraju detalje oko zajedničkog izlaska na izbore u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregovarački timovi HNS-a i SDP-a sastaju se u četvrtak kako bi usuglasili detalje oko zajedničkog izlaska na lokalne izbore u Zagrebu, doznaje Hina neslužbeno u HNS-u.

"Na sastanku bi se trebali dogovoriti oko SDP-ove podrške HNS-ovoj kandidatkinji za gradonačelnicu Zagreba Anki Mrak Taritaš i zajedničkoj listi za zagrebačku Gradsku skupštinu i vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Minimalni broj ulaznih mandata koje će pripasti HNS-u na listi za Gradsku skupštinu je sedam", kažu u HNS-u.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Iz SDP-a su odgovorili da danas neće biti donesena odluka, ali je moguće da će nakon sastanka SDP i HNS biti bliže dogovoru.

"Ako se postigne dogovor na razini pregovaračkih timova to može postati odluka tek kada ga izglasa Gradski odbor SDP-a", poručili su iz SDP-a.

Prema pisanju medija, glavni spor između dviju stranaka dosad je bio upravo broj mjesta na zajedničkim listama za Gradsku skupštinu i vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene