Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priče puno, rezultata malo

Imaju 1,7 posto potpore birača, ali tvrde da se bez njih - ne može

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Hrvatska narodna stranka nosi veliki teret odgovornih stvari na svojim leđima i to ne prvi ali ni zadnji put', izjavio je Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva (HNS).

Hrvatska narodna stranka (HNS) dočekala je 24. rođendan s potporom od samo 1,7 posto građana, prema posljednjem Crobarometru.

Iz stranke, koja u Vladi ima čak četiri ministra, uvjeravaju kako bez njihovog znanja nema boljitka za državu te da njima i vladajućoj koaliciji - nema alternative. Na kritike su, kažu u HNS-u, navikli.

'HNS će kad god je izlazio samostalno na izbore bez obzira na ankete je dobivao između 7 i 8,2 posto', kaže Vesna Pusić, prva potpredsjednica Vlade (HNS).

Nekad bilo, a sada se spominje. Godine 2009. HNS je stajao dobro, podupiralo ih je i 8 posto građana. Već 2010. popularnost im pada na 6 posto. Na vlast kao dio koalicija gdje su isposlovali četiri jaka ministra dolaze s potporom od četiri posto koja je od 2012 u konstantnom padu. Posljednji Crobarometar kaže - za njih bi glasovalo 1,7 posto građana.

'Hrvatska narodna stranka nosi veliki teret odgovornih stvari na svojim leđima i to ne prvi ali ni zadnji put', izjavio je Ivan Vrdoljak, ministar gospodarstva (HNS).
Resor gospodarstva jedan je od najvažnijih ali s malo rezultata. Ministar tvrdi kako nosi velik teret i kako je puno napravio na polju energetike. Brojke govore suprotno.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug'' Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Pusić: 'Ne bojim se odljeva članova, više se bojim priljeva'

'Ako se 20 godina truje jedan organizam gospodarstva onda je nerealno očekivati u kratkim vremenskim terminima potpuni oporavak', kaže Vrdoljak.

A vrijeme na vlasti curi. Prije šest mjeseci Vesna Pusić okupila je ministre u Vladi. Tada se žestoko govorilo o tome kako pomaka nema, a treba napraviti radikalne korake. Od tog ništa. Kao što se u pola godine nije ništa napravilo ni po obećanom pitanju uklanjanja barijera za investitore što je također javno inicirala Pusić.

'To je dogovoreno, lista postoji i odluka je da se o tome zajedno sa raspravom o rebalansu i proračunu da se o tome odluči', kaže Vesna Pusić.

Dogovor postoji, volja postoji, konkretnih rezultata nema. Do kraja mandata još je godina dana. Građani očekuju konkretne poteze, a ne pozivanje na grijehe prošlosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene