Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko Vs Peratović

HND: Peratovića tuže zbog pritisaka od strane Karamarka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo i njegov Zbor sudskih izvjestitelja ogorčeni su i zabrinuti podizanjem optužnog prijedloga protiv Željka Peratovića, slobodnog novinara i blogera.

Peratović je optužen zbog odavanja tajne iz sudske istrage, ističe se u današnjem priopćenju što su ga potpisali predsjednik HND-a Zdenko Duka i predsjednica Zbora Ana Raić-Knežević.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakon opasnih namjera HND protiv lex AP: "Intencija ovog zakona jest da se sakriju različite otimačine javnog novca i hajdučija" Napadi na medije - 1 Problematične izmjene Sloboda medija i novinara u Hrvatskoj je u opasnosti? ''Vlada inzistira na zakonu opasnih namjera''

HND podsjeća da je Peratovića Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu optužilo jer je 1. kolovoza prošle godine na svom blogu objavio zapisnike o ispitivanju svjedoka iz istrage što ju je protiv njega pokrenuo ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko zbog pisanja o ulozi SOA-e u uhićenju Hrvoja Petrača.

>> Peratović najavio odlazak iz Hrvatske

>> HND traži zaštitu ljudskih i profesionalnih prava Željka Peratovića

'HND i Zbor ne odobravaju da novinari krše zakon, no zalažu se za objavu informacija od javnog interesa. Do sada je u raznim istragama već viđeno 'curenje informacija', zbog čega novinari nisu progonjeni, pa je ovaj potez tužiteljstvo očito učinilo pod pritiskom prijave ministra Karamarka, što smatramo nedopustivim', ističe se u priopćenju.

HND se nada kako 'pod tim pritiskom neće pokleknuti i sud, jer će u protivnom to dovesti do opasna presedana koji će onemogućiti pravodobno i točno izvještavanje javnosti o antikorupcijskim istragama'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene