Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HND: Nastavak istrage protiv Peratovića nepotrebno je maltretiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo priopćilo je kako je neugodno iznenađeno jutrošnjim nastavkom kriminalističke obrade nad novinarom Željkom Peratovićem, koju smatra nepotrebnim maltretiranjem novinara, posve neprihvatljivim u demokratskom društvu.

U HND-u ističu kako će Peratoviću i dalje pružati svu potpori te o nastavku istrage protiv njega ponovno izvijestiti Međunarodnu novinarsku federaciju.

Pročitajte i ovo Umro Terry Anderson Terry Anderson "Neki od njih su bili zli i psihopati": Umro novinar koji je sedam godina bio talac u libanonskom građanskom ratu Vladimir Matijanić Vladimir Matijanić DORH donio odluku o smrti Vladimira Matijanića, ali prvo će je doznati obitelj

Napominju da je mu je lani u listopadi policija pretresla stan,
uhitila ga i nad njim provodila istragu, a da mu do danas nisu vraćene brojne osobne stvari i sredstva za rad (računala, mobiteli).

HND podsjeća i da je zagrebačka policija tri dana nakon uhićenja izvijestila kako je završila istragu i da je sve proslijedila nadležnom državnom odvjetništvu, zbog čega je, ističe, današnji nastavak kriminalističke obrade u potpunoj suprotnosti s rada obznanjenim.

Peratović se jutros odazvao policijskom pozivu na obavijesni razgovor oko pretrage njegovih oduzetih stvari, a zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo demantiralo je da se protiv Perativića nastavlja kriminalistička obrada i kazneni progon, već da je riječ o sudskom nalogu za nastavkom pretrage oduzetih stvari koje do sada nisu pretražene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene