Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Traženo smo turističko odredište'

HNB: Prihodi od turizma u 2012. veći za 6,83 milijarde kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema podacima Hrvatske narodne banke, u 2012. godini su prihodi od turizma iznosili 6,83 milijarde eura, odnosno 3,2 posto više nego u istom razdoblju 2011. godine.

Udio prihoda od putovanja u BDP-u, u tom je razdoblju iznosio 15,4 posto, što predstavlja blagi rast udjela u odnosu na godinu ranije.

Pročitajte i ovo PR Oglas Koja znanja i tehnologije već ove sezone mogu osigurati veću kvalitetu usluge i prihode vlasnicima obiteljskog smještaja? Ilustracija Kvaliteta života Dobar dio hrvatskih građana zarađuje na nekretninskom biznisu: Moguća su nova ograničenja

Nakon rasta prihoda od turizma u prvih devet mjeseci 2012. godine, pozitivan trend nastavljen je i u četvrtom tromjesečju, u kojem je ostvareno 557 milijuna eura prihoda od turizma ili 2,3 posto više nego u istom periodu 2011. godine. Udio prihoda u BDP-u iznosio je u tom periodu 5,1 posto, također nešto više od udjela u 2011. godini.

>> Turistički sektor u problemu zbog uvođenja viza za niz država

'Činjenica da prihodi od turizma, unatoč gospodarskoj situaciji u cijeloj Europi, i dalje nastavljaju pozitivan trend, dokazuje da je Hrvatska zaista postala prepoznato i traženo turističko odredište u cijelome svijetu. Turistička 2013. godina biti će vrlo izazovna, pogotovo zbog odličnih prošlogodišnjih rezultata, no očekujem da ćemo ponoviti uspjeh iz 2012. te da će prihodi od turizma dodatno rasti', komentirao je ministar turizma Darko Lorencin

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene