454937
454937
454937
454937
454937

Guverner Vujčić: "Više ne znam što smijemo, a što ne smijemo objaviti"

  • , 26.10.2016., 14:53
  • Autor:
  • komentara

Hrvatska narodna banka objavljuje popis banaka koje su kršile zakon oko konverzije kredita u švicarskim francima iako Vujčić kaže da je to suprotno trima zakonima.

 
 
 
 
HNB objavljuje popis banaka (Video: Vijesti Nove TV u 14)
HNB objavljuje popis banaka (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Uskoro će i javno biti poznato koje su banke u Hrvatskoj kršile zakon oko konverzije kredita u švicarskim francima. Guverner HNB-a Boris Vujčić potvrdio je kako će danas popis banaka biti objavljen.

Rekao je kako će sada, uz već objavljeni izvještaj o nadzoru provedbe zakona, samo dodati imena banaka. Naglasio je kako je to suprotno trima zakonima, ali ne strahuje od tužbi banaka, jer je tako naložio Visoki upravni sud.

Vujčić je novinarima rekao da više nije siguran što HNB može, a što ne može objaviti. 
 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se