454941
454941
454941
454941
454941

HNB OBJAVIO POPIS Provjerite kod kojih su banaka utvrđene nepravilnosti

  • , 26.10.2016., 15:47
  • Autor:
  • komentara

Hrvatska narodna banka odgovorila je na pitanja udruge Franak i tako objavila imena banaka kod kojih su utvrdili nezakonitosti u postupku konverzije švicarskog franka.

 
 
 
 
Objavljena imena banaka (Video: Vijesti u 17h)
Objavljena imena banaka (Video: Vijesti u 17h)

Između ostalog, HNB je potvrdio da su pokrenuli tri prekršajna postupka, jedan protiv Sberbank d.d. i odgovorne osobe u banci te dva protiv Raiffeisenbank Austria d.d. i odgovornih osoba u banci.

Odgovorili su također nad kojim su bankama pokrenuli postupak supervizije, kod kojih su banaka utvrdili nezakonitosti, kao i mjere koje su protiv njih poduzeli. 

Odgovore Hrvatske narodne banke pogledajte u dokumentima.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se