Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisan sporazum

RADIT ĆE CIJELE GODINE Ministri Buljevac i Nakić riješili pitanje Hitne helikopterske službe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Nakić kazao je da će se Sporazumom uspostaviti hitna helikopterska služba koja će djelovati cijelu godine, kako bi se osigurala pravovremena dostupnost zdravstvene zaštite ljudima koji se nalaze na udaljenim područjima na otocima, a imat će dvije baze, u Splitu i na otoku Krku.

Danas su u Banskim dvorima ministar obrane Josip Buljević i ministar zdravlja Dario Nakić potpisali Sporazum o suradnji u provedbi hitnog zračnog medicinskog prijevoza u Republici Hrvatskoj. Sporazumom se definiraju mjesta za slijetanje i polijetanje u provedbi hitnog zračnog medicinskog prijevoza, popis dijagnoza te popis medicinske opreme.

Pročitajte i ovo Ilustracija USKOK provodi izvide Skandal s vojnim helikopterima: Remont preplatili 10 milijuna eura? Ilustracija Najavio ministar Velika promjena, stiže rješenje za nehitne pacijente! Moguća dva modela za odlazak na Hitnu

Ministar Nakić kazao je da će se Sporazumom uspostaviti hitna helikopterska služba koja će djelovati cijelu godine, kako bi se osigurala pravovremena dostupnost zdravstvene zaštite ljudima koji se nalaze na udaljenim područjima na otocima. Postojat će dvije baze, na otoku Krku i u Splitu.

'Razmišljamo i pregovaramo s Ministarstvom unutarnjih poslova oko mogućnosti da ljeti, u srcu turističke sezone, imamo još jednu dodatnu bazu, koja bi bila smještena u Dubrovniku, gdje je i lokalna zajednica izrazila spremnost da i ona sudjeluje u financiranju projekta', kazao je ministar Nakić.

Dodao je da je u planu bivše Vlade za ovu godinu bilo planirano 127 milijuna kuna za organizaciju hitne helikopterske službe te naglasio da je za 9 preostalih mjeseci u ovoj godini Ministarstvo obrane predvidjelo za tu svrhu iznos od 6 milijuna kuna, dok će Ministarstvo zdravlja sudjelovati s oko milijun kuna u organizaciji hitnog zračnog medicinskog prijevoza kao dodatnog standarda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene