Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hitler na šećeru - eksces ili podmetanje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do vlasnice pakirnice šećera u kojoj je policija provela istragu o šećeru s likom Hitlera, ekipa Nove TV do danas nije uspjela doći. No, naša reporterka saznala je da bi Požega ove godine trebala biti domaćin obilježavanja Dana sjećanja na žrtve holokausta 15. travnja. Zanimalo nas je postoji li između ta dva slučaja kakva veza.

Šećer s uvredljivim sadržajem upakiran je, najvjerojatnije, u požeškoj pakirnici 'Pinki' gdje s našom ekipom danas nitko nije želio razgovarati razgovarati.

Pročitajte i ovo Tko je sve dobio mandat? - 4 Nespojive funkcije Tko će sjediti na dvije fotelje? "Kad bi se to dozvolilo, sigurno bi Sabor bio pristojnije mjesto" Mislav Bago HOĆE LI STRANKA PLATITI? Mislav Bago o Žiniću i gradonačelniku Požege: ''Plenković nema alibi, to nisu dužnosnici koji su nekoga naslijedili, to su njegovi ljudi''

Vlasnica pakirnice Anita Ivanešić izbjegavala je novinare, ali je zato razgovarala s požeškim policajcima, koji za sada ne žele otkrivati nikakve detalje. 

- Policijski službenici po nalogu državnog odvjetnika u fazi su prikupljanja činjenica i obavljaju izvide, kaže Željko Grgić iz PU požeško-slavonske. 

Više o slučaju policija je obećala tek nakon okončanja istrage. Priznaju da su i oni iznenađeni velikim zanimanjem domaćih i stranih medija. 

No, afera je, slučajno ili namjerno, isplivala na površinu dan nakon što je požeški župan Zdravko Ronko dobio priznanje od izraelske Udruge židova s područja bivše Jugoslavije. 

U Ronkovu je čast u Galileji zasađeno 100 stabala. Na taj su mu se način odužili jer je u Požegi obnovio židovsko groblje.

- To je još jedan dokaz da ako je slučajno i bilo nekakvih ispada pojedinaca, to se ne može pripisati Požežanima, ovoj sredini, ovoj civilizaciji, ovoj kulturi, smatra Ronko. 

Požega će, najavljuje župan Ronko, bez obzira na sve s ponosom biti domaćin obilježavanja Dana sjećanja na žrtve holokausta 15. travnja.

A na pitanje radi se, dakle, o slučajnosti ili zluradoj namjeri, odgovor bi trebala dati policija i državno odvjetništvo.

No, sigurno je samo da će nakon ovog šećera ostati gorak okus, koji će se teško isprati. Pogotovo u svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene